Γ. Σακκόπουλος: Εχουμε πρόταση για την έξοδο από την κρίση

Τελευταία ενημέρωση: 2019-07-04, 18:11:56
Γ. Σακκόπουλος: Εχουμε πρόταση για την έξοδο από την κρίση

Ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας του Κινήματος Αλλαγής μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής

 

«Η πόλωση δεν περνά πια. Το δικό μας στοίχημα είναι να απεγκλωβίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους προοδευτικούς πολίτες από τα κάλπικα διλήμματα του δήθεν δίπολου ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Δημοκρατίας. Ηρθε η ώρα για την επιστροφή της πολιτικής στη λογική, για τη στροφή και επιστροφή των πολιτών στο Κίνημα Αλλαγής». Αυτό επισημαίνει σε συνέντευξή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας με το Κίνημα Αλλαγής Γιάννης Σακκόπουλος.

Ο κ. Σακκόπουλος απευθυνόμενος στους πολίτες ζητά τη στήριξή τους, υπογραμμίζοντας πως «στις εκλογές με το Κίνημα Αλλαγής συμμετέχω σαν εργάτης και όχι σαν εργολάβος της πολιτικής».

Συνέντευξη στον ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΑΡΑΜΑΝΗ

Κύριε Σακκόπουλε, πώς προχωρά η προεκλογική εκστρατεία λίγο πριν φτάσουμε στις κάλπες;

Με πολλή δουλειά για να μεταφέρω το πρόγραμμα του ΚΙΝΑΛ από άκρη σε άκρη σε όλο τον Νομό. Βλέπω παντού την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ να έρχεται ως αποτέλεσμα των κυβερνητικών επιλογών, αλλά και της απόφασης του Αλέξη Τσίπρα να συγκυβερνήσει με την εθνικιστική ακροδεξιά των ΑΝΕΛ. Οι ψηφοφόροι του ένιωσαν απογοήτευση όταν διαπίστωσαν ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν πώς θα βγει η χώρα από την κρίση, αλλά πώς θα διεισδύσει στον κρατικό μηχανισμό και θα δημιουργήσει το δικό του πελατειακό κράτος για να μπορεί να διασωθεί πολιτικά μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου. Τώρα που οι υποσχέσεις για την ελπίδα που έρχεται κατέρρευσαν και έμεινε η χώρα με τις μακροχρόνιες δεσμεύσεις που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ψηφοφόροι σταδιακά τον εγκαταλείπουν. Είναι δική μας ευθύνη να προσεγγίσουμε τους προοδευτικούς πολίτες μέχρι και το τελευταίο λεπτό πριν την είσοδό τους στο παραβάν και να τους εξηγήσουμε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι οι δύο όψεις μιας συντηρητικής αντίληψης για την πολιτική και ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι η πραγματική προοδευτική δύναμη, που θέτει ως κεντρικό στόχο πώς θα βγει η χώρα από την κρίση.

Εκτιμάτε ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει κατοχυρώσει την 3η θέση και πού στηρίζετε την πολιτική εκτίμηση;

Ο κ. Τσίπρας στις ευρωεκλογές έδωσε χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης και ο κ. Μητσοτάκης δημοψηφίσματος. Προκάλεσαν ένα σκηνικό ακραίας πόλωσης. Αλλά δεν κατάφεραν να πλήξουν το Κίνημα Αλλαγής. Οχι απλά αντέξαμε, αλλά ενισχυθήκαμε και εδραιωθήκαμε στην τρίτη θέση, αφήνοντας πίσω για πρώτη φορά από το 2012 τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Είμαστε η δύναμη που στάθηκε απέναντι στο «γαλάζιο κύμα» που προκάλεσε η πολιτική του κ. Τσίπρα. Η μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές δημιουργεί νέα δεδομένα. Η πόλωση δεν περνά πια. Το δικό μας στοίχημα είναι να απεγκλωβίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους προοδευτικούς πολίτες από τα κάλπικα διλήμματα του δήθεν δίπολου ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Δημοκρατίας. Ηρθε η ώρα για την επιστροφή της πολιτικής στη λογική, για τη στροφή και επιστροφή των πολιτών στο Κίνημα Αλλαγής.

Μιλάτε πολλές φορές για συγκεκριμένες πολιτικές με στόχο την άμεση τοπική ανάπτυξη. Πώς μπορεί να επιτευχθεί;

Εχω συζητήσει με όλους τους φορείς. Οι συνθήκες σήμερα είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό διαφορετικές. Λόγω της κρίσης, η διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης δεν μπορεί να αποτελεί επιλογή, αλλά αυτό συμβαίνει και δυστυχώς οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ στον Νομό Μαγνησίας άφησαν στο συρτάρι τα μεγάλα προβλήματα του τόπου. Χρειάζονται νέος τρόπος σκέψης και διερεύνηση νέων προσεγγίσεων, ιδίως όσον αφορά στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και για την αντιμετώπιση ορισμένων από τις βραχυπρόθεσμες και τις μακροπρόθεσμες προκλήσεις που προέκυψαν από την κρίση. Και με το Εργατικό Κέντρο και με το Επιμελητήριο έχω συζητήσει διεξοδικά, γιατί όπως καταλαβαίνετε πρώτο και κυρίαρχο θέμα είναι η ανεργία στη Μαγνησία και όλες οι πολιτικές πρέπει να έχουν συγκεκριμένο στόχο.

Πώς βλέπετε τη Μαγνησία μετά τις 7 Ιουλίου; Υπάρχουν δυνατότητες να επιλυθούν βασικά προβλήματα;

Πιστεύω βαθιά στον ρόλο των τοπικών κοινωνιών. Θέλουμε τοπική ανάπτυξη με πρωτοβουλία των τοπικών κοινοτήτων. Δεν πρέπει να αφήνουμε να ορίζει την τύχη μας η κορυφή, αλλά η βάση και ο τοπικός πληθυσμός πρέπει να αναλαμβάνει τα ηνία. Για να επιλυθούν όμως τα προβλήματα, που θέτει σε προτεραιότητα η κάθε κοινωνία, πρέπει να υπάρχουν εκπρόσωποι των πολιτών που θα στηρίζουν τις επιλογές και τις ανάγκες τους. Προσωπικά δεν είδα να στηρίζονται οι ανάγκες και οι προτεραιότητες του Νομού από την εκπροσώπηση των τοπικών βουλευτών την τελευταία δεκαετία. Ζητώ να είμαι η επιλογή των συμπολιτών μου γι΄αυτόν τον λόγο, με την πεποίθηση ότι θα δοθεί η δύναμη στο ΚΙΝΑΛ να εκλέξει βουλευτή και να κερδίσει την έδρα στη Μαγνησία.

Οι πολίτες σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουν κόμμα ή πρόσωπα;

Εγώ ζητώ από τους πολίτες να μην παραδώσουν την προοδευτική τους ταυτότητα και να ψηφίσουν το ΚΙΝΑΛ. Προσωπική μου θέση είναι ότι ως πολίτες πρέπει να ψηφίζουμε κόμματα και πολιτικούς με τους οποίους να μπορούμε να επικοινωνούμε. Πολιτικούς εκπροσώπους που να μη λένε πολλά και να κάνουν λίγα, που να κοιτάνε μπροστά, που να μοχθούν για να απαντούν πειστικά με έργο, στις ανάγκες. Στις εκλογές με το Κίνημα Αλλαγής συμμετέχω σαν εργάτης και όχι σαν εργολάβος της πολιτικής.

Ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους πολίτες, όσον αφορά στην προσωπική σας υποψηφιότητα;

Η συμμετοχή στα κοινά δεν είναι παρόρμηση της στιγμής, ούτε προσωπικό μου στοίχημα, αλλά συνειδητή επιλογή. Εχω σαν οδηγό μια νέα νοοτροπία παντού.

Στην πολιτική, την κοινωνία, την οικονομία. Με αυτό το σκεπτικό ζητώ να είμαι η επιλογή των συμπολιτών μου.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
3
=