ΤΟΠΙΚΑ

Κ. Μαραβέγιας: Η Ν.Δ. θα αυξήσει τα επιδόματα για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες

κ-μαραβέγιας-η-ν-δ-θα-αυξήσει-τα-επιδόμ-451835

Στα μέτρα στήριξης της οικογένειας που έχει εξαγγείλει η Νέα Δημοκρατία για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, αναφέρθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με την πρόεδρο του Συλλόγου Τριτέκνων Μαγνησίας «Η Αργώ» κ. Σούλα Βακουφτσή.

Όπως είπε, στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να βοηθήσει έμπρακτα όσους θέλουν να κάνουν οικογένεια, καθώς το δημογραφικό εξελίσσεται σε μεγάλη εθνική απειλή για την οικονομία και την κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό, θα καθιερώσει επίδομα €2.000 για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα, θα αυξήσει το όριο του αφορολόγητου κατά €1.000 για κάθε παιδί, θα επαναφέρει τα επιδόματα για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες στο επίπεδο πριν από τις μειώσεις του 2018. Επίσης, η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται πως κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικού σταθμού. Για κάθε παιδί που δεν βρίσκει θέση σε δημοτικό παιδικό σταθμό, θα χορηγεί μηνιαίο κουπόνι €180, για χρήση σε βρεφονηπιακό σταθμό της επιλογής των γονέων, ενώ οι εργαζόμενες μητέρες θα επιλέγουν οι ίδιες το χρόνο κατά τον οποίο θα κάνουν χρήση της άδειας εγκυμοσύνης και λοχείας.

Συνεχίζοντας, εξάλλου, τις περιοδείες του σε κάθε γωνιά της Μαγνησίας, ο κ. Μαραβέγιας επισκέφθηκε την Τετάρτη την Τσαγκαράδα, τον Κισσό και το Μούρεσι, απ’ όπου δεσμεύτηκε, για μια ακόμη φορά, να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, δεν προτίθεται να συμβιβαστεί με τα προβλήματα, αλλά θα επιδιώξει να δοθούν λύσεις που θα συμβάλλουν στην ανάδειξη της Μαγνησίας σε έναν τόπο ιδανικό για να ζει κανείς, να δημιουργεί, να επενδύει, να κάνει τις διακοπές του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου