ΤΟΠΙΚΑ

Κων. Μαραβέγιας: Την Κυριακή οι πολίτες ψηφίζουν πολιτική αλλαγή

κων-μαραβέγιας-την-κυριακή-οι-πολίτες-451927

Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την εκλογική αναμέτρηση και την προσωπική «μάχη» του σταυρού

«Η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία είναι ψήφος ευκαιρίας για μια καλύτερη ζωή», επισημαίνει σε συνέντευξή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Κωνσταντίνος Μαραβέγιας. Ο κ. Μαραβέγιας επιτίθεται στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως ήρθε έχοντας πουλήσει με τον πιο χυδαίο λαϊκισμό ψεύτικες ελπίδες στην ελληνική κοινωνία και εκφράζει τη βεβαιότητα πως την Κυριακή οι πολίτες θα ψηφίσουν πολιτική αλλαγή.

Οσον αφορά στην προσωπική «μάχη» του σταυρού, υπογραμμίζει ότι «έχω την ακλόνητη πεποίθηση ότι εγώ και οι συνεργάτες μου υπερβάλαμε εαυτόν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και είμαι βέβαιος ότι θα το πετύχουμε».

Συνέντευξη στη ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Κύριε Μαραβέγια, βρισκόμαστε στην τελική ευθεία των εκλογών. Ποιο είναι το συμπέρασμά σας; Οι Ελληνες καταψηφίζουν περισσότερο τον ΣΥΡΙΖΑ ή υπερψηφίζουν τη Νέα Δημοκρατία;

Με βάση τα μηνύματα που πήρα κατά τη διάρκεια της σύντομης προεκλογικής περιόδου, έχω αποκτήσει την αίσθηση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά και παίρνει από τον ελληνικό λαό την ευκαιρία που δικαιούται για να κάνει τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Σ’ αυτό το πλαίσιο σας απαντώ λοιπόν ότι η ψήφος του ελληνικού λαού στις εκλογές της 7ης Ιουλίου δεν είναι τιμωρητική. Είναι ψήφος ευκαιρίας για μια καλύτερη ζωή, δανειζόμενος τη φράση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας. Το ότι ο ελληνικός λαός απαξιώνει την κυβέρνηση, το έχει δείξει ποικιλοτρόπως και κυρίως αρνούμενος να ακούσει τα ψεύδη που κατά καιρούς ο ΣΥΡΙΖΑ διασπείρει και αφορούν στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Η ΝΔ υποστηρίζει ότι το πρόγραμμά της είναι κοστολογημένο και άμεσα εφαρμόσιμο. Υπό την αίρεση όμως της μείωσης των πλεονασμάτων. Ετσι δεν είναι;

Τα υπερπλεονάσματα που πέτυχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να μπορέσει να υποστηρίξει τη σαθρά δομημένη επιδοματική της πολιτική δεν τα ζήτησε καν η επιτροπεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Προφανώς τέτοια υπερβολικά πλεονάσματα καθιστούν ασφυκτική την εθνική οικονομία και οδηγούν σε περαιτέρω ύφεση. Η χώρα έχει συνέχεια και θα τηρήσει την υπογραφή της, αλλά οι πολιτικοί χειρισμοί θα είναι σε όφελος και όχι σε βάρος του ελληνικού λαού. Σίγουρα η επαναδιαπραγμάτευση αυτών των πλεονασμάτων είναι από τα πρώτα μελήματα του Κυριάκου Μητσοτάκη και γι’ αυτό ζητά μια ισχυρή εντολή που θα του δώσει αέρα διεκδίκησης ελαστικότερων συνθηκών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ωστόσο πως αν η ΝΔ κερδίσει την κυβέρνηση την ερχόμενη Κυριακή, έρχονται δύσκολες μέρες και νέα μέτρα. Τι απαντάτε;

Ακούγεται αστείο να μιλά για κακές μέρες η απερχόμενη κυβέρνηση. Η κυβέρνηση που ήρθε έχοντας πουλήσει με τον πιο χυδαίο λαϊκισμό ψεύτικες ελπίδες στην ελληνική κοινωνία. Ας αφήσει τη Νέα Δημοκρατία να πάρει τη διακυβέρνησή της, αν αυτό αποφασίσει ο ελληνικός λαός και θα δούμε πολύ γρήγορα την πραγματική επανεκκίνηση της οικονομίας, η οποία θα οδηγήσει στη βελτίωση της καθημερινότητας των Ελλήνων παρά σε «κακές μέρες».

Ποιο είναι, κατά τη γνώμη σας, το πρώτο μέτρο που πρέπει να λάβει η επόμενη κυβέρνηση;

Σε αυτή την ερώτηση δυστυχώς δεν μπορεί κανείς να απαντήσει μονολεκτικά. Χωρίς να προσδιορίσω την ακριβή σειρά των νομοθετημάτων θα πρέπει η επομένη κυβέρνηση όπως έχει ήδη υποσχεθεί να μεταβάλλει τους φορολογικούς συντελεστές, τους συντελεστές ΦΠΑ, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, την αλλαγή των εκλογικών νόμων, την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου, την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου. Όλα όσα προανέφερα τα θεωρώ εξίσου σπουδαία και μπορείτε να τα βάλετε με όποια σειρά νομίζετε.

Εκτιμάτε ότι ακόμη και με αυτοδυναμία η ΝΔ θα πρέπει να αναζητήσει τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας και προς ποια κατεύθυνση;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εξαγγείλει ήδη από την τελευταία Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης άνοιγμα σε όλους τους πολιτικούς χώρους του δημοκρατικού τόξου. Σ αυτό το πλαίσιο εκτιμώ ότι στην επομένη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ακόμη και αν αυτή διαθέσει ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, θα συμμετέχουν και πρόσωπα που δεν προέχοντα από το χώρο της δικής μας παράταξης. Όσο για πιθανή κυβερνητική συνεργασία σε επίπεδο κόμματων και όχι απλώς προσώπων εκτιμώ ότι τα πολιτικά κόμματα θα απέχουν από τη συγκρότηση συμμαχικών κυβερνήσεων , αν αυτό δεν είναι απολύτως απαραίτητο, αποφεύγοντας να επωμιστούν τη φθορά της διακυβέρνησης. Καταλαβαίνετε φυσικά ότι κάτι τέτοιο δεν με βρίσκει καθόλου σύμφωνο γιατί σημαίνει για άλλη μια φορά ότι τα κόμματα περιορίζονται στο εξυπηρετήσουν τις δίκες τους σκοπιμότητες και όχι το καλό της ελληνικής κοινωνίας.

Δίνετε τη μάχη του σταυρού για πρώτη φορά. Είναι ψυχοφθόρα αυτή η διαδικασία;

Από την 18η Ιουνίου και μετά που έπεσα στην εκλογική μάχη, μπορώ να πω ότι αποκομίζω κάθε μέρα μοναδικές εμπειρίες που με διδάσκουν, με συμπληρώνουν και θα τις κουβαλάω για χρόνια. Αν ο χρόνος που είχα στη διάθεσή μου ήταν περισσότερος, θα είχα την ευκαιρία να κάνω με μεγαλύτερη ηρεμία τον προεκλογικό μου αγώνα. Τα πράγματα βέβαια στη ζωή πρέπει να τα παίρνεις όπως έρχονται. Τελειώνω την προσπάθειά μου με απόλυτη ηρεμία γιατί έχω την ακλόνητη πεποίθηση ότι εγώ και οι συνεργάτες μου υπερβάλαμε εαυτόν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και είμαι βέβαιος ότι θα το πετύχουμε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου