ΤΟΠΙΚΑ

Απεβίωσε ο Θανάσης Νικολάου

απεβίωσε-ο-θανάσης-νικολάου-452094

Εφυγε σήμερα το πρωί από την ζωή ο Θανάσης Νικολάου, συγγραφέας και ερευνητής, μετά από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Ο Θανάσης Νικολάου ιδιαίτερα γνωστός στην τοπική κοινωνία του Βόλου και της Μαγνησίας ήταν ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ και είχε αναπτύξει πολυετή και πλούσια πολιτική δράση. Παράλληλα, σημαντική ήταν και η συγγραφική και ερευνητική του δραστηριότητα.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Παρασκευή, στις 10 το πρωί, από τον ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου.

Δήλωση Μάκη Γ. Μπαλλή

Σε δήλωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Γ. Μπαλλής για τον θάνατο του Θανάση Νικολάου αναφέρει:

“Με θλίψη πληροφορήθηκα το δυσάρεστο νέο του θανάτου του Θανάση Νικολάου, φίλου και συντρόφου σε κοινούς αγώνες από δεκαετίες.

Γνωστός για τις προοδευτικές του ιδέες και τις μάχες που έδωσε για μία διαφορετική κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση και διακρίσεις. Αγωνιστής των κοινωνικών και αριστερών ιδεών αλλά και της ζωής, έδωσε το τελευταίο διάστημα μία δύσκολη μάχη αντιμετωπίζοντας με περηφάνεια και σθένος την περιπέτεια της υγείας του.

Πρωτοστάτησε στη δημιουργία της Προοδευτικής Συμμαχίας με τον ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας μέχρι την τελευταία στιγμή τον αγώνα για τη νίκη των προοδευτικών ιδεών στον πολιτικό στίβο.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του”.

Ο Μιχάλης Μεϊκόπουλος

Σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο γιατρός Μιχάλης Μεϊκόπουλος αναφέρει: “Σήμερα το πρωί απεβίωσε ο Θανάσης Νικολάου.

Αγωνίσθηκε όλα τα χρόνια για τα ιδανικά της δικαιοσύνης αλληλεγγύης και της ισότητας.

Πάλεψε για την ενότητα της αριστεράς και της δημοκρατικής παράταξης, πάντα στη πρώτη γραμμή των κοινωνικών αγώνων.

Η συγγραφική και λογοτεχνική του παρουσία είναι γνωστή στο πανελλήνιο. Ένας άνθρωπος με κουλτούρα, παιδεία, πολιτισμό με πολιτικό κριτήριο και ένστικτο. Ιδιαίτερη αγάπη είχε στις δύο κόρες του που ποτέ δεν τον άφηναν μόνο στη ζωή. Θανάση θα μας λείψεις και το έργο σου αποτελεί παρακαταθήκη για όλους μας. Συλλυπητήρια στις θυγατέρες του”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου