ΤΟΠΙΚΑ

Ν. Χαυτούρας: «Δώστε μου την εντολή να σας εκπροσωπήσω στη Βουλή»

ν-χαυτούρας-δώστε-μου-την-εντολή-να-σ-452190

Τη στήριξη των πολιτών ζήτησε ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας του Κινήματος Αλλαγής σε πολυπληθή προεκλογική συγκέντρωση

Κάλεσμα στους πολίτες της Μαγνησίας να στηρίξουν το Κίνημα Αλλαγής ώστε η δημοκρατική παράταξη να «επιστρέψει» με έδρα στη Βουλή, απεύθυνε χθες το βράδυ, μιλώντας ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου στην προεκλογική του συγκέντρωση στο ξενοδοχείο Παρκ, ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας του ΚΙΝΑΛ Νίκος Χαυτούρας.

«Γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια προσωπικά και έχουμε μια βαθιά σχέση εμπιστοσύνης και αγάπης που με την παρουσία σας σήμερα την επιβεβαιώσατε και την βαθύνατε ακόμη περισσότερο. Η σχέση αυτή για πολλά χρόνια ήταν η πιο στενή και ειλικρινής σχέση που μπορεί να υπάρξει η σχέση γιατρού και ασθενή που είναι ότι πιο ιερό υπάρχει, για μας τους Ιατρούς είναι το ευαγγέλιο της κάθε μας δράσης και επιλογής. Από σήμερα όμως αυτή σχέση παίρνει και μια άλλη μορφή δεν είναι μόνο η σχέση του Ιατρού με τον ασθενή του πολίτη, ενός γιατρού στο Δημόσιο σύστημα υγείας ή ενός πολίτη με έναν συνδικαλιστή του χώρου των γιατρών του ΕΣΥ. Από σήμερα η σχέση αυτή που έχουμε γίνεται ιερότερη και ακόμη πιο βαρύνουσα για την δική μου πλευρά. Σας ζητώ να με εμπιστευτείτε για να σας εκπροσωπήσω στο Κοινοβούλιο της χώρας, να είμαι η φωνή σας στο εθνικό κοινοβούλιο, να είμαι εσείς οι ίδιοι, στις αποφάσεις που παίρνονται για την χώρα, για το Έθνος, την Μαγνησία και το Βόλο, στη Βουλή των Ελλήνων. Περιμένω από εσάς με την ψήφο σας την Κυριακή να δώσετε την εντολή στον Νίκο Χαυτούρα να εκπροσωπήσει την Μαγνησία στο Κοινοβούλιο και να παλέψει να βελτιώσουμε τις υποδομές, να φέρουμε την ανάπτυξη, να λύσουμε τα προβλήματα, να φτιάξουμε έναν Βόλο που θέλουμε εμείς οι γονείς να αρμόζει στα παιδιά μας», είπε συγκινημένος ο υποψήφιος βουλευτής.

Αναφέρθηκε επίσης στην πορεία του ως γιατρού αλλά και ως συνδικαλιστή και προέδρου στην Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών και στους αγώνες που ο ίδιος έδωσε για να αντιμετωπιστούν φλέγοντα ζητήματα του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας του Νομού Μαγνησίας και κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν δυναμικά το Κίνημα Αλλαγής.

«Στόχος του ΠΑΣΟΚ του Κινήματος Αλλαγής δεν είναι να κερδίσουμε μια έδρα στην Μαγνησία. Όχι στόχος είναι να κερδίσουμε και πάλι τρείς και τέσσερεις από τις έδρες του νομού, να ξαναγίνουμε και πάλι πλειοψηφία όπως αρμόζει στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα και το Κίνημα Αλλαγής. Η έδρα όμως στην Μαγνησία που έχει χαθεί από τις εκλογές του 2012 πρέπει να κερδηθεί και πάλι σε αυτές τις εκλογές. Αυτό θα είναι το πρώτο κυρίαρχο και σημαντικό βήμα», παρατήρησε.

Ο ίδιος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η προοδευτική παράταξη «θα ξαναδιοικήσει τη χώρα, όπως έγινε χωρίς αμφιβολία στις προηγούμενες δεκαετίες και όπως θα γίνει ξανά με ένα νέο ισχυρό Κίνημα Αλλαγής που έρχεται με την προσπάθεια της προέδρου μας Φώφης Γεννηματά», όπως ανέφερε, ενώ κάλεσε τους πολίτες να συγκρίνουν και να δούνε τη Μαγνησία επί ΠΑΣΟΚ και επί ΚΙΝΑΛ αλλά και χωρίς το ΚΙΝΑΛ.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ έκανε επίσης αναλυτική αναφορά σε μεγάλα έργα της Μαγνησίας που «φέρουν» την υπογραφή του ΠΑΣΟΚ για να προσθέσει ότι «οι μεγάλες επιλογές και παρεμβάσεις έγιναν από το δικό μας χώρο και όλα αυτά τα χρόνια οι Κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ δεν κατάφεραν να τα προχωρήσουν ούτε ένα εκατοστό».

Αναφερόμενος εξάλλου στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έχει μετατρέψει το ψέμα σε επιστήμη και συνέχισε λέγοντας: «Τι να θυμηθεί κανείς τα μνημόνια που θα καταργούσε με ένα άρθρο και έναν νόμο και έφερε στην συνέχεια το χειρότερο τρίτο μνημόνιο το οποίο περιελάμβανε και υποθήκη της περιουσίας του Ελληνικού λαού κάτι που δεν προβλέπονταν στα δυο πρώτα Μνημόνια; Από την μια πλευρά επέβαλε αβάσταχτους φόρους σε όλους, καύσιμα, τρόφιμα, ειδή πρώτης ανάγκης, διόδια προκαταβολή φόρου και από την άλλη στέρησε από τις δημόσιες υποδομές χρήματα και προσωπικό. Την ίδια ώρα που αυξάνονταν οι φόροι στην Σκόπελο, στη Σκιάθο, την Αλόννησο δεν υπάρχουν γιατροί να καλύψουν τις ανάγκες.Στο νοσοκομείο του Βόλου λείπουν βασικές ειδικότητες γιατρών ενώ τα Κέντρα Υγείας παραμένουν υποστελεχωμένα και αφημένα στην μοίρα τους. Ανάλογη είναι η κατάσταση σε ολόκληρο το Δημόσιο Τομέα», κατήγγειλε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Τέλος καταλήγοντας ο κ. Χαυτούρας, κοιτώντας στα μάτια τους παραβρισκόμενους τους διαβεβαίωσε ότι: «Δεν κατέβηκα στην πολιτική για να γίνω ένας από τους εκλεγμένους αλλά για να συνεχίσω να είμαι ένας από εσάς και όχι κάποιος με ευγενικές καταγωγές και κομματικά οφίτσια».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου