ΤΟΠΙΚΑ

Ετοιμοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στη Μαγνησία για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου

ετοιμοι-οι-δικαστικοί-αντιπρόσωποι-σ-452291

«Παιχνιδάκι» οι εκλογές μετά τις τετραπλές κάλπες

Παρουσία δεκάδων δικηγόρων πραγματοποιήθηκε χθες στο ισόγειο του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου ενημερωτικό σεμινάριο που διοργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου για την προετοιμασία για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Ο Αχιλλέας Θεοχάρης ενημέρωσε ότι τα εκλογικά τμήματα στις εκλογές θα είναι 361 συν τρία τμήματα που θα λειτουργούν μεικτά.

Στα κανονικά τμήματα σημείωσε ότι θα ψηφίζουν όλοι οι δημότες με την επίδειξη των αστυνομικών τους ταυτοτήτων. Στα ειδικά τμήματα, που θα λειτουργούν στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου στην οδό Κύπρου, θα ψηφίζουν οι ετεροδημότες.

«Οι εκλογές αυτές θεωρούνται εύκολες μετά τις τετραπλές κάλπες που στήθηκαν πρόσφατα. Τα εκλογικά τμήματα δεν χωρίζονται σε Α’ και Β’. Όμως, ίσως ο κόσμος να δυσκολευτεί να προσανατολιστεί που ψηφίζει καθώς δεν θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα εκεί που ψήφισε την 26η Μαΐου αλλά στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση», είπε ο ίδιος.

Ο κ. Θεοχάρης ενημέρωσε ακόμη ότι έχουν επιδοθεί οι κλήσεις για τις εφορευτικές επιτροπές, ενώ οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα κληθούν να αναλάβουν καθήκοντα αύριο Παρασκευή.

Επισημαίνεται ότι καθήκοντα δικαστικού αντιπροσώπου ασκούν στον Βόλο και δικηγόροι από άλλες περιοχές της Ελλάδας όπως από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ πολλοί είναι και οι Βολιώτες δικηγόροι που έχουν διοριστεί εκτός Νομού.

Οι αιτήσεις εξαίρεσης από τις βουλευτικές εκλογές των δικαστικών αντιπροσώπων ήταν περί τις 70 αισθητά δηλαδή λιγότερες από τις αιτήσεις εξαίρεσης που είχαν κατατεθεί στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίες είχαν ξεπεράσει τις 100.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου