ΤΟΠΙΚΑ

Οι απόφοιτοι του ΄90 ξανά μαζί

οι-απόφοιτοι-του-΄90-ξανά-μαζί-452761

Μετά το πρώτο μεγάλο πάρτι στο Ergon προπαραμονή Χριστουγέννων, έρχεται το καλοκαιρινό ραντεβού

Στις 23 Δεκεμβρίου 2018 χίλιοι και πλέον απόφοιτοι του ’90 από 13 Γυμνάσια του Βόλου, της Ν. Ιωνίας και της Αγριάς βρίσκονταν και πάλι μαζί μετά από 28 χρόνια. Γέλια, αγκαλιές, φιλιά, συγκίνηση, αναμνήσεις σηματοδότησαν το πρώτο reunion των «75άρηδων», της γενιάς δηλαδή του ’75, που μεγαλώνοντας μακριά από την τεχνολογία και τους υπολογιστές είχε μάθει την αξία της φιλίας, της παρέας, της εξόδου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το reunion party είχε γίνει το γεγονός της χρονιάς και σηματοδότησε την αρχή μιας νέας σχέσης των παλιών συμμαθητών, οι οποίοι, αφού κάλυψαν τα έξοδα της εκδήλωσης, αποφάσισαν τα επιπλέον έσοδα, 2.000 ευρώ, να διαθέσουν σε 10 ιδρύματα της πόλης ενισχύοντάς τα και δίνοντας φιλανθρωπικό χαρακτήρα στην επανένωσή τους.

Λίγους μήνες αργότερα και επειδή στο πρώτο reunion πολλοί ήταν όσοι δεν κατάφεραν λόγω υποχρεώσεων να παραβρεθούν, ετοιμάζεται το δεύτερο μεγάλο reunion.

Το νέο ραντεβού δίνεται το Σάββατο 13 Ιουλίου στις 10 το βράδυ στο Μπούρτζι, στο πρώην… Summer Cult.

«H οθόνη άδεια και ο κέρσορας αναβοσβήνει. Σκέφτομαι ότι ο κέρσορας το 1990 ήταν μία κάθετη πράσινη ή πορτοκαλί γραμμή, που αναβόσβηνε με τον ίδιο ρυθμό που αναβοσβήνει και σήμερα. Πολλά έχουν αλλάξει από τότε, το παιδί που έχουμε όλοι μέσα μας όμως παραμένει το ίδιο. Αυτό το καταλάβαμε όλοι τον χειμώνα στο Ergon στην πρώτη μας προσπάθεια να μαζευτούμε, να τα πούμε, να τα πιούμε και να χορέψουμε. Τα μηνύματα που πήραμε πίσω είναι ότι αυτό είναι κάτι που μας έχει λείψει όλους.

Αφού λοιπόν μαζευτήκαμε μερικές μέρες μετά, αποφασίσαμε ότι πρέπει να κάνουμε και κάτι καλοκαιρινό, που οι υποχρεώσεις ίσως να είναι λίιιιιιιιγο λιγότερες. Πήραμε feedback για τα λάθη που έγιναν, τα συζητήσαμε και ξεκινήσαμε. Αυτή την φορά αποφασίσαμε ότι εκτός από τη μουσική πρέπει να βρούμε και τον κατάλληλο χώρο που να μας θυμίζει και εκείνη την εποχή. Η Tομάτα είναι πλέον αμμουδιά, ο Κύκνος στην πλαζ του ΕΟΤ στις Αλυκές μία από τα ίδια, το Local είναι πλέον σπίτι… Η επιλογή ήταν μία και ξεκάθαρη, Summer Cult!», αναφέρεται στο προσκλητήριο της ομάδας των αποφοίτων του ’90 στο Facebook.

Ηδη σύμφωνα με τον έναν από τους διοργανωτές Δημήτρη Χριστόπουλο, 1.100 άτομα έχουν δηλώσει ότι θα βρίσκονται στο νέο μεγάλο reunion, στο οποίο θα παίζει όπως και τότε έτσι και τώρα αποκλειστικά μουσική της δεκαετίας του ’90. «Εκείνη τη δεκαετία ο Βόλος ήταν πολύ δυνατός. Και μουσικά μπορούσε να συγκριθεί μόνο με την Αθήνα. Ηταν πολλοί εκείνοι που έρχονταν για διασκέδαση στα μαγαζιά του Βόλου. Και εμείς ήμασταν μία γενιά που βρισκόμασταν συνεχώς έξω», περιγράφει ο κ. Χριστόπουλος.

Αυτή τη φορά στο reunion «επιτρέπονται» και τα μέλη των οικογενειών των «75άρηδων». Και όπως την προηγούμενη φορά έτσι και φέτος, το reunion θα πάρει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Τα έσοδα θα διατεθούν για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων για το σωματείο κινητικά αναπήρων Ν. Μαγνησίας «Ιππόκαμπος», ενώ μαζί τους θα έχουν το Make A Wish. Επίσης στόχος είναι με τα έσοδα να βοηθηθούν και δύο κορίτσια, οι ιστορίες των οποίων έχουν συγκλονίσει το πανελλήνιο, της Μυρτούς που είχε πέσει θύμα βιασμού στην Πάρο και της Ασπασίας που την πυροβόλησε ο πατέρας της στην πλατεία του Αργους.

«Προσπαθούμε να κερδίσουμε τον χρόνο που χάσαμε και να ξαναγνωριστούμε και ταυτόχρονα μέσα από την εκδήλωσή μας να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας», ανέφερε ο κ. Χριστόπουλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου