ΤΟΠΙΚΑ

Βραβευμένες δράσεις παιδιών

βραβευμένες-δράσεις-παιδιών-452815

Μαθητές σχολείων της περιοχής συμμετείχαν στον θεσμό You Smile Awards

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση με πρωταγωνιστές μαθητές και μαθήτριες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης της Μαγνησίας, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους πραγματοποιήθηκαν τα καθιερωμένα πλέον ετήσια 3rd You Smile Awards την περασμένη Πέμπτη, στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με παρουσιαστή τον Δημήτρη Ουγγαρέζο.

Σκοπός της εκδήλωσης και φέτος η ανάδειξη των δράσεων και πρωτοβουλιών μαθητών και μαθητριών που είχαν θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό τους περίγυρο και ενέπνευσαν άλλα παιδιά ή ενήλικες. Τα You Smile Awards πραγματοποιούνται κάθε χρόνο με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

Σε μια αίθουσα πλημμυρισμένη από ζεστά χαμόγελα και θερμά χειροκροτήματα, μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης απονεμήθηκαν για ακόμη μια χρονιά τα 3rd Υοu Smile Αwards,με κεντρικό μήνυμα: «Τα παιδιά μπορούν να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο! Ας τα εμπιστευτούμε!».

Στη δράση συμμετείχαν 145 σχολεία πανελλαδικά ενώ τη Μαγνησία εκπροσώπησαν επάξια τα κάτωθι σχολεία: Γυμνάσιο Αγριάς, 5ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού, Γυμνάσιο Ευξεινούπολης, 3ο Δημοτικό Σχολείο Αισωνίας – Σέσκλου, 13ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, Δημοτικό Σχολείο Ιωλκού, 30ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου και 8ο Γυμνάσιο Βόλου.

Κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης και φέτος ήταν η βράβευση μαθητών και μαθητριών από τα παιδιά που συμμετέχουν στο You Smile, τη μαθητική-εθελοντική δράση του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η συγκεκριμένη ενέργεια έχει ως στόχο μεταξύ άλλων να στρέψει την προσοχή όλων στο τι έχουν να μας πουν τα παιδιά για τον κόσμο που ονειρεύονται και επιδιώκουν να ζήσουν. Οι μαθητές-εθελοντές του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Εθελοντικού Δικτύου You Smile απευθύνθηκαν σε συντονιστές Εκπαιδευτικού Εργου πανελλαδικά ώστε να συγκεντρώσουν τις συμμετοχές των παιδιών. Παράλληλα, συγκέντρωσαν αντίστοιχες δράσεις παιδιών που έχρηζαν ανάδειξης μέσα από έρευνα που έκαναν στο διαδίκτυο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου