Περιοδεία υποψηφίων Βουλευτών του ΚΚΕ στην Αγριά

Τελευταία ενημέρωση: 2019-07-03, 15:42:04
Περιοδεία υποψηφίων Βουλευτών του ΚΚΕ στην Αγριά

Οι υποψήφιοι βουλευτές Μαγνησίας του ΚΚΕ Γιώργος Ρούσσας, Αποστόλης Ριζόπουλος, Ρίτσα Κωτή και Κωνσταντίνα Ρηγάκη πραγματοποίησαν περιοδεία στην παραλία της Αγριάς Βόλου, όπου συνομίλησαν με πολλούς αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους στα καταστήματα εστίασης, που τα περισσότερα αποτελούν μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις.

Αναφορικά με την περιοδεία αυτή, από την Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

"Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ συζήτησαν μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με κυρίαρχο αυτό της βαριάς φορολογίας. Οι καταστηματάρχες εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους από την  φορομπηχτική πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Μίλησαν για την αδυναμία τους να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, για το μικρό χρονικό διάστημα που δουλεύουν, κυρίως μόνο τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού, για τη μικρή κίνηση, που οφείλεται στο γεγονός ότι  έχουν μειωθεί δραματικά τα εισοδήματα των λαϊκών οικογενειών από το πετσόκομμα των μισθών και των συντάξεων, από την ανεργία, με συνέπεια να μην μπορούν να χαρούν μια έξοδο ή κάνουν τις διακοπές τους.

Οι υποψήφιοι βουλευτές παρουσίασαν τις θέσεις του ΚΚΕ και τις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει και μέσα και έξω από τη βουλή με τη δράση του στο λαϊκό κίνημα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Τα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ στον πυρήνα τους έχουν τις «μεταμνημονιακές» δεσμεύσεις, τις οποίες και οι δυο συνυπογράφουν και οι οποίες προβλέπουν: μισθούς και συντάξεις πείνας, επέκταση της εργασιακής ζούγκλας, αύξηση της φορολογίας, συνέχιση των περικοπών στην ασφάλιση, στην υγεία, στην πρόνοια, στην παιδεία, επέκταση των πλειστηριασμών και των υπόλοιπων αναγκαστικών μέτρων είσπραξης και κατάσχεσης απέναντι στα λαϊκά στρώματα. Και τα δυο κόμματα δεσμεύονται για τα ματωμένα πλεονάσματα έως το 2060, για τη διασφάλιση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, που οδηγεί σε κλιμάκωση της επίθεσης κατά των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων.

Στις 8 Ιούλη, λοιπόν, η νέα κυβέρνηση - απ’ ό,τι φαίνεται με κορμό τη ΝΔ - δεν θα κάνει τίποτα περισσότερο από το να συνεχίσει να εφαρμόζει αυτά που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη συμφωνήσει με τους «θεσμούς» στην Ε.Ε. και τους εκπροσώπους του κεφαλαίου. Απέναντι στον νέο γύρο αντιλαϊκής πολιτικής, απέναντι στη νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση που θα προκύψει, η μόνη ψήφος που δεν θα προσμετρήσει στο «σακούλι» για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, αλλά θα κατατεθεί, από την επομένη κιόλας ημέρα, στον αγώνα για την ανάκτηση όλων των απωλειών που είχαν τα λαϊκά στρώματα, για να περάσει ο λαός στην αντεπίθεση για τις σύγχρονες ανάγκες του, είναι η ψήφος στο ΚΚΕ. Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η ψήφος που χρειάζεται ο λαός, γιατί δυναμώσει η δική του δύναμη, για να δυναμώσει η πραγματική ελπίδα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής".

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
3
=