ΤΟΠΙΚΑ

«Ανακρίθηκε» από Βολιώτες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

ανακρίθηκε-από-βολιώτες-ο-πρόεδρος-453448

Τι απάντησε για τα επιδόματα, την ανεργία, την κοινωνική ασφάλιση και τον Αχ. Μπέο

Σε θεματική εκδήλωση με πολίτες του Βόλου με φόντο τη θάλασσα στο θεατράκι του Αναύρου βρέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν την αναχώρησή του από τον Βόλο χθες το βράδυ.

Η εκδήλωση επικεντρώθηκε στα ερωτήματα κυρίως νέων ανθρώπων στα οποία απάντησε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στις νέες επενδύσεις λέγοντας: «Οι ξένες επενδύσεις είναι σημαντικές και η Ελλάδα μπορεί να τις φιλοξενήσει. Αυτό που θέλουν οι επενδυτές είναι να μην υπάρχουν μεγάλα γραφειοκρατικά εμπόδια, να είναι χαμηλή η φορολογία και να υπάρχει σταθερότητα».

Σε ό,τι αφορά στους αναπληρωτές τόνισε ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση θα φροντίσει να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που σταδιακά θα αντικαταστήσουν τον θεσμό του αναπληρωτή, ενώ ερωτηθείς για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα επικέντρωσε στα προγράμματα κατάρτισης που μπορεί να την ενισχύσουν.

Είπε επίσης ότι δεν πρόκειται να καταργηθούν τα κοινωνικά επιδόματα, εξήγησε όμως ότι στόχος του είναι να δημιουργηθούν δουλειές, ώστε να μην εξαρτώνται οι οικογένειες από τις κοινωνικές παροχές, ενώ ήταν κατηγορηματικός ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει εκπτώσεις όσον αφορά στην τήρηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. «Οι επιχειρήσεις θα έχουν κίνητρα να αναπτυχθούν, αλλά θα έχουν και υποχρεώσεις» είπε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε επίσης για το ασφαλιστικό σύστημα σημειώνοντας ότι πάσχει, γιατί έχουμε λίγους εργαζόμενους και πολλούς συνταξιούχους. «Αν δεν μπουν περισσότεροι εργαζόμενοι στο σύστημα, το πρόβλημα δεν θα μπορέσει να επιλυθεί και θα διευρύνεται», ανέφερε.

Σε ερώτηση για την ανάπτυξη του λιμανιού, ο κ. Μητσοτάκης έφερε ως παράδειγμα την Cosco στον Πειραιά, για να επισημάνει ότι υπάρχουν οι δυνατότητες συνεργειών με τον ιδιωτικό τομέα που μπορούν να συμβάλλουν ώστε να γίνει ανταγωνιστικό.

«Θα συνεργαστώ με τον Αχιλλέα Μπέο»

Ο πρόεδρος της ΝΔ ρωτήθηκε από πολίτη και για τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο. «Σέβομαι πάντα τις επιλογές των τοπικών κοινωνιών» απάντησε ο κ. Μητσοτάκης. «Αποφύγαμε, εκτός των πολύ μεγάλων Δήμων, να δώσουμε χρίσματα, αλλά είχαμε εκφράσει σε κάποιες πόλεις τις προτιμήσεις μας. Οι πολίτες αποφάσισαν. Είμαι έτοιμος να συνεργαστώ με όλους τους εκλεγμένους δημάρχους. Δεν εξετάζω το στιλ και τον χαρακτήρα τους. Ως εκ τούτου και με τον δήμαρχο Βόλου θα συνεργαστώ για τα θέματα που απασχολούν την πόλη» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου