ΤΟΠΙΚΑ

Με 39 Καθηγητές ενισχύεται το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

με-39-καθηγητές-ενισχύεται-το-πανεπιστή-453528

Υπουργική απόφαση για την κατανομή 500 θέσεων στα Ελληνικά Πανεπιστήμια – Θα συμβάλλουν στη στήριξη των 17 νέων τμημάτων

Με 39 καθηγητές θα ενισχυθεί από το ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020 το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, σύμφωνα με υπουργική απόφαση κατανομής 500 θέσεων μελών ΔΕΠ στα Πανεπιστήμια της χώρας.

Την απόφαση για την κατανομή των 500 θέσεων ΔΕΠ στα Πανεπιστήμια υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Το δυναμικό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας περιλαμβάνει σήμερα 640 μέλη ΔΕΠ αναγνωρισμένου επιστημονικού κύρους, 100 μέλη ΕΔΙΠ και 104 τεχνικούς εργαστηρίων. Οι 39 θέσεις καθηγητών μελών ΔΕΠ θα συμπληρώσουν τη στελέχωση των νέων κυρίως τμημάτων προσελκύοντας νέους υψηλού επιπέδου επιστήμονες.

Η νέα αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μετά τη συνένωσή του με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας περιλαμβάνει εκτός από τα 18 υφιστάμενα τμήματα και 17 νέα τμήματα που θα ξεκινήσουν να υποδέχονται τους πρώτους τους φοιτητές από το νέο ακαδημαϊκό έτος, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Με βάση τον αριθμό των καθηγητών, ορισμένα από τα νέα τμήματα καλύπτουν τις ανάγκες τους σε προσωπικό σε ποσοστό 80% για ολόκληρο το πρόγραμμα σπουδών διάρκειας τετραετίας ή πενταετίας. Υπάρχουν όμως και νέα τμήματα που δεν έχουν να αντλήσουν από τα πρώην ΤΕΙ και οι ανάγκες τους καλύπτονται για τα δύο πρώτα εξάμηνα του πρώτου έτους.

Σε αυτά κυρίως τα τμήματα που αναμένεται να προσελκύσουν 2.845 νέους φοιτητές για το χειμερινό εξάμηνο θα απορροφηθούν οι νέοι διδάσκοντες.

Σημειώνεται πάντως ότι με τις 39 θέσεις δεν καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες σε διδακτικό προσωπικό. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας περιμένει συνολικά 50 θέσεις νέων μελών ΔΕΠ που θα συμπληρώσουν τη στελέχωση των νέων τμημάτων του.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου