ΤΟΠΙΚΑ

Παράσταση κατά της ξενοφοβίας από μαθητές του Γυμνασίου Κ. Λεχωνίων

παράσταση-κατά-της-ξενοφοβίας-από-μαθ-453978

Στη Γερμανία και συγκεκριμένα στην πόλη Lachendorf ταξίδεψαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Κάτω Λεχωνίων στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος για την καταπολέμηση της ξενοφοβίας.

Στη δράση πήραν μέρος μαθητές και εκπαιδευτικοί από Γερμανία, Ολλανδία, Πολωνία, Γαλλία και Ελλάδα.

Από το σχολείο έλαβαν μέρος οι μαθητές Αϋφαντή Δήμητρα από την α΄ τάξη, Σαμαρά Βικτώρια και Πλαφαδέλλης Παύλος από τη β΄ τάξη και Παππά Στυλιανή από τη γ΄ τάξη. Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές Αγγελοπούλου Αικατερίνη, Μπουτζιώνας Νικόλαος, Μπούκλα Έλλη. Κεντρικός άξονας των δράσεων του προγράμματος ήταν η προετοιμασία μιας σύνθετης μουσικο- θεατρικής παράστασης με θέμα την καταπολέμηση της ξενοφοβίας.

Κεντρικοί πρωταγωνιστές, σκηνοθέτες και ερμηνευτές του έργου ήταν οι ίδιοι μαθητές των χωρών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Πήραν μέρος συνολικά 140 μαθητές συμμετέχοντας στη χορωδία, σε μουσικά σύνολα και χορευτικά δρώμενα. Το αποτέλεσμα αυτής της ευρωπαϊκής συνεργασίας παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία, σε πραγματικό κοινό, την τελευταία ημέρα της συνάντησης.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Γερμανία οι μαθητές είχαν ακόμη την ευκαιρία να επισκεφτούν τις πόλεις Βρέμη, Τσέλε, Ανόβερο και Αμβούργο. Επίσης επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στo στρατόπεδo συγκέντρωσης -μουσείo Bergen – Belsen όπου και ενημερώθηκαν για τα γεγονότα που διαδραματίστκαν την χρονική περίοδο 1940 -1945.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου