ΤΟΠΙΚΑ

Νέα αρχή για τα δύο αδέρφια: Το «ευχαριστώ» της 21χρονης

νέα-αρχή-για-τα-δύο-αδέρφια-το-ευχαρισ-453995

Νέα αρχή για τα δύο αδέρφια, που γνώρισαν το σκληρό πρόσωπο της ζωής, αλλά ευτυχώς έχουν ο ένας τον άλλο

Νέα σελίδα στη ζωή γύρισε για την 21χρονη Βολιώτισσα, αδερφή του 14χρονου μαθητή κεντρικού γυμνασίου του Βόλου, η τραγική ιστορία των οποίων συγκλόνισε προ ημερών το πανελλήνιο. Τα δύο αδέρφια, που αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα διαβιωτικής δυσχέρειας, ζούσαν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και χωρίς οικονομικούς πόρους, αφότου η 21χρονη αναγκάστηκε να αφήσει την εργασία της και να επιστρέψει στο σπίτι της για να φροντίζει τον μικρότερο αδερφό της, καθώς η μητέρα της αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα με την υγεία της και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ολος ο Βόλος έγινε μια ανοιχτή αγκαλιά για να βοηθήσει τα δύο αδέρφια, που δέχθηκαν διπλό χτύπημα από τη μοίρα. Αυτή η αγκαλιά σηματοδότησε μια νέα αρχή για τα δύο νεαρά παιδιά, που μπορεί να μην είχαν τίποτα παρά μόνο χρέη μέχρι πριν από λίγες ημέρες, είχαν όμως ο ένας τον άλλο και οι δύο μαζί είχαν στον πλευρό τους δεκάδες άγνωστους γι’ αυτούς ανθρώπους που έσπευσαν να τους βοηθήσουν.

Αυτός ήταν και ο λόγος που η 21χρονη επικοινώνησε με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και θέλησε μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας να πει το δικό της «ευχαριστώ» σε όλους τους επώνυμους και ανώνυμους «φύλακες – αγγέλους» της ίδιας και του αδερφού της, που της προσέφεραν με τον τρόπο του ο καθένας την ευκαιρία για μία νέα αρχή στη ζωή.

«Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Σωκράτη Σαβελίδη και τους συνεργάτες του στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, που στάθηκαν σαν γονείς για εμάς. Στους Ηλία Κουτσερή και Εφη Διανέλλου από τον Σύλλογο Γονέων Βόλου και σε όλους όσοι δεν γνωρίζουμε καν τα ονόματά τους, αλλά μας βοήθησαν καθένας με τον τρόπο που μπορούσε. Ολοι τους έχουν κάνει τόσα πολλά για εμάς χωρίς να μας γνωρίζουν και να τους γνωρίζουμε. Πέσανε πάνω μας να μας βοηθήσουν στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μας. Μας ήρθαν όλα μαζί. Η διακοπή του ρεύματος, η ασθένεια της μητέρας μας εξαιτίας της οποίας αναγκάστηκα να αφήσω τη δουλειά για να φροντίζω τον αδερφό μου. Δεν είχα κανέναν για να ζητήσω βοήθεια. Με τον αδερφό μου είχαμε μόνο ο ένας τον άλλο», λέει η 21χρονη κοπέλα.

Η ίδια, μετά από έκκληση που απηύθυνε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης προς τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής, ξεκίνησε να εργάζεται από την προηγούμενη Δευτέρα σε μεγάλο κατάστημα οπτικών στον Βόλο, κερδίζοντας ξανά το μεροκάματο. «Αυτό θα μας βοηθήσει να σταθούμε στα πόδια μας» αναφέρει η 21χρονη ευχαριστώντας και μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ τον εργοδότη της για την επαγγελματική ευκαιρία που της προσέφερε ως βοηθού πωλήτριας.

Το ρεύμα έχει επανέλθει στο σπιτικό τους και έχουν επίσης βοήθεια από τις κοινωνικές υπηρεσίες και την Ι.Μ. Δημητριάδος για την κάλυψη βασικών καθημερινών τους αναγκών.

Η ίδια με χαρά αναφέρει ότι και η μητέρα τους, αν και εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, είναι σε καλύτερη κατάσταση και σύντομα αναμένεται να λάβει εξιτήριο. «Περιμένουμε πώς και πώς να επιστρέψει κοντά μας», τονίζει.

Τα δύο αδέρφια στηρίζονται ο ένας τον άλλο. Ο 14χρονος απόφοιτος γυμνασίου ετοιμάζεται από τον Σεπτέμβριο να φοιτήσει σε κεντρικό ΕΠΑΛ, στον τομέα Ναυτικών Σπουδών, καθώς όπως έχει δηλώσει θέλει να γίνει ναυτικός για να μπορέσει κι εκείνος με τη σειρά του να βοηθήσει την αδερφή του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου