ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτης έδωσε πανελλαδικές στα 74 χρόνια του!

βολιώτης-έδωσε-πανελλαδικές-στα-74-χρόν-454587

Τα μόρια που συγκέντρωσε του δίνουν αέρα… φοιτητή – Μοιράστηκε τη χαρά της επιτυχίας με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, που του είχε κάνει αφιέρωμα το 2015 ως απόφοιτο του ΣΔΕ Βόλου

Την επιτυχία του στις πανελλαδικές με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, που του είχε κάνει εκτενές ρεπορτάζ και τον Ιούνιο του 2015 όταν αποφοιτούσε σε ηλικία 70 ετών από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου, μοιράστηκε ο 74χρονος σήμερα Φίλιππος Καζιλάρης. Εδωσε πανελλαδικές μέσω του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Βόλου τον περασμένο Ιούνιο και η ανακοίνωση των βαθμολογιών την περασμένη Παρασκευή του έδωσε αέρα… φοιτητή. Κι εκείνος, όπως εκατοντάδες συνυποψήφιοί του, περιμένει πλέον με αγωνία την ανακοίνωση των βάσεων των σχολών, προκειμένου να πιστοποιήσει ότι περνά στη σχολή που θέλει για να συνεχίσει το ταξίδι της γνώσης, που ξεκίνησε για τον ίδιο πριν από επτά περίπου χρόνια.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Κρατώντας στα χέρια του το φύλλο του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ της Πέμπτης 25 Ιουνίου 2015, στο οποίο η αποφοίτησή του από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας φιλοξενούνταν στο πρωτοσέλιδο μαζί με φωτογραφία του, πέρασε χθες το απόγευμα το κατώφλι των γραφείων της εφημερίδας ο κ. Καζιλάρης. Οπως ανέφερε, το ταξίδι της γνώσης δεν τελείωσε στην απόκτηση του απολυτηρίου Γυμνασίου, αλλά συνεχίστηκε και έφθασε μέχρι τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Σε ηλικία 74 ετών κάθισε στα θρανία στις αίθουσες των εξεταστικών κέντρων και έδωσε πανελλαδικές εξετάσεις με στόχο την εισαγωγή του στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Και όπως του είπε η εγγονή του, που ανέλαβε να καταμετρήσει τα μόρια που συγκέντρωσε, μάλλον βρίσκεται πολύ κοντά στον στόχο, κάτι που αναμένεται να πιστοποιηθεί σε λιγότερο από δύο μήνες από σήμερα.

Για τον Φίλιππο Καζιλάρη η έναρξη του ταξιδιού της γνώσης ήταν μία απόφαση στιγμής πριν από επτά περίπου χρόνια. «Καθόμουν στο σαλόνι του σπιτιού μου και παρακολουθούσα μία εκπομπή σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι που αναφερόταν στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας. Ετσι αποφάσισα να εγγραφτώ», αναφέρει μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Παρακολούθησε τα μαθήματα και τον Ιούνιο του 2015 ήταν ένας από τους αποφοίτους του σχολείου. «Οποιος πάει στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας δεν θέλει να φύγει. Και όταν ξεκινάς αυτό το ταξίδι είναι δύσκολο να σταματήσεις», παραδέχεται ο ίδιος.

Ετσι, αποφάσισε να συνεχίσει. Εγγράφτηκε στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο Βόλου, όπου παρακολούθησε μαθήματα τέσσερα χρόνια. Ανελλιπώς. «Απουσίες έκανα μόνο όταν τύχαινε να αρρωστήσω», αναφέρεται στη συνέπειά του ως μαθητής. Και αυτή η συνέπεια φαίνεται ότι έχτισε τις γερές βάσεις για να δώσει πανελλαδικές μέσω της ομάδας προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών. «Δύσκολα ιδιαίτερα δεν ήταν οι εξετάσεις. Παίζει ρόλο πώς διαβάζεις και πόσα μπορείς να αφομοιώσεις. Προσωπικά αισθάνομαι όμορφα που μπόρεσα κι έγραψα», λέει ο 74χρονος επιτυχών των πανελλαδικών εξετάσεων που ετοιμάζεται να αποκτήσει έναν ακόμη ρόλο, αυτό του φοιτητή, αν η βαθμολογία του και οι βάσεις του επιτρέψουν να εισαχθεί στην σχολή που επιθυμεί.

Ο ίδιος δεν αποτελεί μόνο παράδειγμα μίμησης για τα παιδιά και τα τρία εγγονάκια του, αλλά και παράδειγμα δύναμης θέλησης για όλους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου