ΤΟΠΙΚΑ

Ούτε το 50% των μαθητών της Μαγνησίας δεν κατάφερε να εγγραφεί στα Λύκεια

ούτε-το-50-των-μαθητών-της-μαγνησίας-δεν-455201

Ούτε το 50% των μαθητών της Μαγνησίας δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να εγγραφτεί στα λύκεια του νομού, σύμφωνα με εκπαιδευτικούς. Την περασμένη Παρασκευή έληξε η αρχική προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών δηλώσεων στο πλαίσιο του β΄κύκλου ηλεκτρονικών εγγραφών και το ηλεκτρονικό σύστημα του Υπουργείου Παιδείας παρέμενε «κρεμασμένο». Σημειώνεται ότι η ηλεκτρονική εγγραφή είναι υποχρεωτική για τους μαθητές.

Οπως είναι γνωστό την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε στα λύκεια η β’ φάση των ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής και μετεγγραφής μαθητών σε γενικά και επαγγελματικά λύκεια. Οσοι γονείς δεν φρόντισαν κατά την α’ φάση να εγγράψουν τα παιδιά τους στο λύκειο ή να καταθέσουν τυχόν αίτηση μετεγγραφής, μπορούσαν να το κάνουν έως την περασμένη Παρασκευή.

Ομως από την πρώτη ημέρα των εγγραφών, εκπαιδευτικοί που εξυπηρετούσαν γονείς ήταν αδύνατο να μπουν στο σύστημα. Τα προβλήματα συνεχίστηκαν και τις επόμενες ημέρες με αποτέλεσμα σχεδόν ο μισός μαθητικός πληθυσμός της Μαγνησίας που πρόκειται να φοιτήσει στο λύκειο να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί.

Από το Υπουργείο Παιδείας, δόθηκε παράταση και για σήμερα, Δευτέρα, έως τις 11:59 το βράδυ. Στο πλαίσιο αυτό, τα λύκεια θα παραμείνουν ανοιχτά και σήμερα για την εξυπηρέτηση των γονέων των μαθητών.

Με ανακοίνωσή του, το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, θα λειτουργήσει σήμερα, Δευτέρα, για την εξυπηρέτηση των γονέων από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Το 4ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας θα είναι ανοιχτό από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.

Για την υποβολή είναι απαραίτητη η αστυνομική ταυτότητα και οι κωδικοί taxisnet.

Σημειώνεται ότι από 1η έως 3 Ιουλίου, οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα κάνουν τη δεύτερη κατανομή των μαθητών σε ΓΕ.Λ. στην ηλεκτρονική εφαρμογή e- εγγραφές, εάν φυσικά ολοκληρωθούν οι ηλεκτρονικές εγγραφές.

Οι εγγραφές θα συνεχιστούν από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου έως και την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου