ΤΟΠΙΚΑ

Υποτροφία από το Υπ. Παιδείας σε Βολιώτη μαθητή απόφοιτο ΕΠΑΛ

υποτροφία-από-το-υπ-παιδείας-σε-βολιώτ-455324

Σημαντική επιτυχία αποτελεί η υποτροφία που έλαβε από το υπουργείο Παιδείας της Ρωσίας ο Ευστάθιος Κόμτσιας από τη Ν. Ιωνία, προκειμένου να σπουδάσει Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Πετρούπολης.

Απόφοιτος του 3ου ΕΠΑ.Λ. Βόλου με την ειδικότητα του Βοηθού Νοσηλευτή, ο νεαρός Βολιώτης, εκφράζει την αγάπη του για την Ρώσικη κουλτούρα και δηλώνει ευτυχής γιατί θα μπορέσει να σπουδάσει δωρεάν, να διαμείνει στην φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου και να καλύψει μερικές από τις ανάγκες που απαιτούνται για την διαβίωσή του στη Ρωσία.

Ονειρό του είναι να σπουδάσει Ψυχολογία, με τελικό στόχο την Παιδοψυχολογία ενώ τέλη Αυγούστου αναχωρεί για Αγία Πετρούπολη όπου και θα σπουδάσει για τα επόμενα τουλάχιστον πέντε χρόνια.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τόνισε πως: «Νιώθω πραγματικά ευτυχισμένος διότι κερδίζοντας την εν λόγω υποτροφία, θα μπορέσω να σπουδάσω αυτό που πραγματικά θέλω, χωρίς να επιβαρύνω οικονομικά τους γονείς μου. Πιστεύω ότι η Ρωσία, είναι αρκετά ασφαλής χώρα για να πάει κάποιος από την Ελλάδα να σπουδάσει εκεί. Επίσης είναι μία ορθόδοξη χώρα με κουλτούρα λίγο πολύ εφάμιλλη με τη δική μας και πιστεύω ότι εάν καταφέρω και συνηθίσω τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν εκεί, δεν πρόκειται να αντιμετωπίσω κανένα πρόβλημα».

Χάρη στην συγκεκριμένη υποτροφία, που δίνεται σε ελάχιστους μαθητές, θα του δοθεί η δυνατότητα να γνωρίσει την ιστορία και κουλτούρα της Ρωσίας.

Ο 18χρονος απόφοιτος του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου ανέφερε πως «ο θαυμασμός και η εκτίμησή μου για τον Ρωσικό πολιτισμό ξεκίνησε δύο χρόνια πριν, όταν άκουγα τον πατέρα μου, ο οποίος μάθαινε την Ρώσικη γλώσσα, να μιλάει με μεγάλο ενθουσιασμό για αυτήν τη χώρα και μπορώ να πω ότι αυτό ήταν η αφορμή να ξεκινήσω και εγώ με τη σειρά μου να μάθω ρώσικα». Ετσι απευθύνθηκε στην Ιντα Μπαλαμπανίδη ιδιοκτήτρια του Κέντρου Ρώσικης Γλώσσας και Πολιτισμού «ΡΟΥΣ», η οποία τον ενημέρωσε για τις κρατικές υποτροφίες που δίνονται από την Ρώσικη Ομοσπονδία και για όλη τη διαδικασία που έπρεπε να ακολουθήσει. «Στην αρχή ήμουν επιφυλακτικός γιατί όλοι οι γνωστοί μου, μου έλεγαν ότι είναι μία από τις πιο δύσκολες γλώσσες στο κόσμο, αλλά με καθηγήτρια την κυρία Ίντα αυτό είναι μύθος. Όσο περισσότερο μάθαινα τη ρώσικη γλώσσα και ταυτόχρονα τη ρώσικη κουλτούρα, τόσο πιο πολύ ήθελα να γνωρίσω αυτόν τον πολιτισμό από κοντά και έτσι αποφάσισα να μπω στην διαδικασία της υποτροφίας» υπογραμμίζει.

Μετά από συστηματική προσπάθεια το όνειρο έγινε πραγματικότητα, καθώς έγινε δεκτός στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης, ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, που αποτέλεσε την πρώτη του επιλογή.

«Η χαρά η δική μου, αλλά και της οικογενείας μου είναι απερίγραπτη», επισημαίνει ο νεαρός υπότροφος, ο οποίος δεν παραλείπει, κλείνοντας, να ευχαριστήσει «τους γονείς μου για ότι έχουν κάνει για εμένα, την Ιντα Μπαλαμπανίδη για την οποία τα λόγια περισσεύουν και τους καθηγητές του 3ου ΕΠΑ.Λ. Βόλου για τις γνώσεις που μου προσέφεραν και για τη συμπαράστασή τους στην όλη μου προσπάθεια».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου