ΤΟΠΙΚΑ

Μεσαίες οι επιδόσεις των υποψηφίων στη Μαγνησία

μεσαίες-οι-επιδόσεις-των-υποψηφίων-στ-456328

Φυσική και Χημεία συμπίεσαν προς τα κάτω τον μέσο βαθμολογικό όρο στη θετική κατεύθυνση, δεν έλειψαν όμως οι άριστοι

Σε μεσαίες βαθμολογικές «πτήσεις» κινήθηκαν κατά μέσο όρο οι επιδόσεις των υποψηφίων στη Μαγνησία στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Τα πολλά και δύσκολα ζητούμενα στο μάθημα της Φυσικής, για το οποίο μάλιστα η Ενωση Ελλήνων Φυσικών εξέδωσε τριπλή ανακοίνωση ζητώντας ακόμη και την επιείκεια των βαθμολογητών, αλλά και οι δυσκολίες στη Χημεία συμπίεσαν προς τα κάτω τις βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων της ομάδας προσανατολισμού θετικών επιστημών, που εμφανίζονται ως οι μεγάλοι «χαμένοι» των εξετάσεων.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις καλύτερα φαίνεται να απέδωσαν οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής, ωστόσο οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού Θετικών Σπουδών παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν φαίνεται να στάθηκαν αξιοπρεπώς στον βαθμολογικό πίνακα. Μάλιστα κόντρα στις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετώπισαν δεν έλειψαν και οι άριστες βαθμολογίες ακόμη και στα δύο επίμαχα μαθήματα της Φυσικής και της Χημείας.

Καλές ήταν σε γενικές γραμμές οι επιδόσεις και των υποψηφίων της ομάδας προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στο μάθημα των Νέων Ελληνικών και στο θέμα της Εκθεσης.

Οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων αναρτήθηκαν στα Γενικά και τα Επαγγελματικά Λύκεια του νομού χθες μετά τη μία το μεσημέρι, βάσει οδηγίας που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας. Δεν έλειψαν όμως και κεντρικά Λύκεια του νομού, που ανάρτησαν νωρίτερα τις βαθμολογικές καταστάσεις, τερματίζοντας την αγωνία των υποψηφίων και των γονιών τους, που από νωρίς βρίσκονταν στα σχολικά προαύλια περιμένοντας την ανάρτηση των αποτελεσμάτων.

Οι σάκοι με τα αποτελέσματα των επιδόσεων των μαθητών παραλήφθηκαν στις 8 χθες το πρωί από την προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Ρηγώ Φασουράκη. Ηταν τέσσερις μεγάλοι σάκοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στις 8 το πρωί στον «πύργο» του Μουρτζούκου.

Εγινε κατανομή ανά σχολείο και κάθε διευθυντής παρέλαβε τους σάκους του. Στις 8:40 το πρωί, τους σάκους τους παρέλαβαν οι διευθυντές των ΕΠΑΛ και στις 9 το πρωί οι διευθυντές των ΓΕΛ. Στη συνέχεια έγινε αντιπαραβολή των στοιχείων των μαθητών από τις λίστες βαθμολόγησης με τις καρτέλες βαθμολόγησης πριν γίνει η ανάρτηση των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων στους πίνακες ανακοινώσεων των Λυκείων με τους κωδικούς των μαθητών.

Μήνυμα διευθυντή Δ.Ε. Μαγνησίας

Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης έστειλε μήνυμα προς τους υποψηφίους των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων είναι η πρώτη νίκη πάνω στην οποία θεμελιώνουν τη μετέπειτα ζωή τους. Γι’ αυτό τους ευχόμαστε να την αξιοποιήσουν σωστά, δικαιώνοντας τους κόπους τους και τις θυσίες των οικογενειών τους.

Θα θέλαμε να απευθυνθούμε και σε εκείνους τους υποψήφιους και εκείνες τις υποψήφιες που δεν έμειναν ικανοποιημένοι από την επίδοσή τους και να τους παροτρύνουμε να μην αφήσουν την απογοήτευση να τους κατακλύσει, αλλά να βρουν το θάρρος και τη δύναμη να σηκωθούν ξανά, να μην παραιτηθούν από τα όνειρά τους και να αγωνιστούν για την επίτευξή τους».

Επόμενο βήμα η οριστικοποίηση του μηχανογραφικού

Από χθες οι 104.000 υποψήφιοι για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τις 78.335 θέσεις των ΑΕΙ θα μπορούν να υπολογίσουν τα μόρια που συγκέντρωσαν, προκειμένου να κάνουν τις τελικές επιλογές τους για το μηχανογραφικό.

Υπενθυμίζεται ότι από την ερχόμενη Πέμπτη 4 Ιουλίου οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας «Οριστικοποίηση»), στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr. Οπως έχει ήδη γίνει γνωστό, η προθεσμία για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων λήγει τη Δευτέρα 15 Ιουλίου και είναι αποκλειστική.

Μετά την παρέλευση της προθεσμίας κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο. Ολα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα λειτουργήσουν επιπλέον την Τρίτη 9 Ιουλίου, καθώς και τη Δευτέρα 15 Ιουλίου για να υποστηρίξουν τους υποψηφίους στην ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου