ΤΟΠΙΚΑ

Διοικητής πιάστηκε με φακελάκι 30.000 ευρώ

διοικητής-πιάστηκε-με-φακελάκι-30-000-ευρώ-851206

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών οδηγήθηκε χθες ο διοικητής του Β Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ιωνίας έπειτα από επ αυτοφώρω σύλληψη από αστυνομικούς του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων την ώρα που παραλάμβανε 30.000 ευρώ από φίλη υποδίκου.
Ο αξιωματικός κατηγορείται ότι τηλεφώνησε σε κρατούμενο, τον οποίο γνώριζε απο το παρελθόν, όταν υπηρετούσε στο Τμήμα Μεταγωγών Αθηνών και του ζήτησε 30 χιλιάδες ευρώ, προκειμένου να μεσολαβήσει για τη σύνθεση δικαστηρίου στο οποίο επρόκειτο να εκδικαστεί η υπόθεσή του.
Ο κρατούμενος, σημειώνεται, είχε αφεθεί ελεύθερος πριν από λίγο καιρό από το Εφετείο, αλλά συνελήφθη και πάλι με εντολή του Εισαγγελέα Εφετών κ. Καραΐσκου, επειδή θεωρήθηκε ότι η απελευθέρωσή του σχετιζόταν με το παραδικαστικό κύκλωμα.
Μετά το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον αξιωματικό της Αστυνομίας, ο κρατούμενος ενημέρωσε τον κ. Καραΐσκο και τον Εισαγγελέα, αρμόδιο για θέματα Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Ντογιάκο και τους ανέφερε το γεγονός.
Προχθές δύο γυναίκες αστυνομικοί της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, επισκέφθηκαν το διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος ως φίλες του κρατούμενου, και του έδωσαν τα χρήματα που είχε ζητήσει και τα οποία ήταν προσημειωμένα.
Αμέσως μετά ο Αξιωματικός συνελήφθη και παραπέμπεται στον Εισαγγελέα.

Μία ακόμα υπόθεση
Αστυνομικός της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης στον Αγιο Στέφανο μαζί με έναν αλλοδαπό, έχοντας στην κατοχή του κοκαΐνη.
Όπως έγινε γνωστό, αστυνομικοί από την Ασφάλεια Ιωαννίνων παρακολουθούσαν έναν Αλβανό μεγαλέμπορο μέχρι που έφτασαν στον Αγιο Στέφανο Αττικής.
Εκεί, ο Αλβανός συναντήθηκε με τον αστυνομικό ο οποίος μόλις αντελήφθη τους συναδέλφους του πέταξε το πορτοφόλι του με την υπηρεσιακή του ταυτότητα για να μην αναγνωριστεί.
Στην κατοχή του βρέθηκε ένα κιλό κοκαΐνης και ένα πιστόλι χωρίς αριθμό.
Και οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Ιωαννίνων, η οποία ασχολείται με την υπόθεση.
Ο συλληφθείς ήταν έως τον Απρίλιο στην προσωπική φρουρά του υπουργού Πολιτισμού Γ.Βουλγαράκη, ενώ παλαιότερα ήταν στη φρουρά του πρώην υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Χρ.Μαρκογιαννάκη. O κ. Βουλγαράκης δήλωσε στη Νέα Ελληνική Τηλεόραση ότι υπήρχαν υποψίες για τον συγκεκριμένο αστυνομικό.

Η αντίδραση της κυβέρνησης
Τα παραπάνω επιβεβαίωσε και ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, αναφέροντας:
«Ο αστυνομικός (που συνελήφθη να κατέχει ηρωίνη) υπηρετούσε παλαιά στη φρουρά του κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη και μετά πέρασε στην φρουρά του Γ.Βουλγαράκη. Όπως είπε ο ίδιος ο υπουργός Πολιτισμού στη ΝΕΤ, διαπίστωσε μία περίεργη συμπεριφορά και τον απομάκρυνε πριν τεθεί θέμα».
Όσον αφορά στο θέμα με τον διοικητής του Β ΑΤ Ν.Ιωνίας, ο κ. Αντώναρος παρέπεμψε στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Υποστήριξε, ωστόσο, πως και οι δύο συλλήψεις «δείχνουν ότι ο πέλεκυς πέφτει βαρύς στα κεφάλια όσων ενεργούν με παράνομες πράξεις».
«Η Αστυνομία είναι αμείλικτη, διώκει και τιμωρεί κάθε κρούσμα διαφθοράς» δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας, επισημαίνοντας πως «και στα δύο τελευταία κρούσματα είχε άμεση συμμετοχή στην εξιχνίαση των υποθέσεων και στην σύλληψη των δραστών, η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου