ΤΟΠΙΚΑ

Απώλεια για το συνεταιριστικό κίνημα στον Βόλο

απώλεια-για-το-συνεταιριστικό-κίνημα-456418

«Εφυγε» ο πρωτεργάτης της Ενωσης Καταναλωτών Μαγνησίας Κώστας Τσαγανός

Εφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 86 χρόνων ο Κώστας Τσαγανός, πρωτεργάτης του συνεταιριστικού κινήματος στον Βόλο και ιδρυτής της Ενωσης Καταναλωτών Μαγνησίας.

Ο Κώστας Τσαγανός γεννήθηκε το 1933 στο Μεσενικόλα Καρδίτσας. Σπούδασε στην Αθήνα με ειδικότητα ραδιοηλεκτρολογία και διορίστηκε στον Ο.Τ.Ε., υπηρετώντας αρχικά στον δορυφορικό σταθμό των Θερμοπυλών και στη συνέχεια στη Ν. Αγχίαλο και στον πύργο του Ο.Τ.Ε. στο Πλιασίδι στα Χάνια στα ραντάρ. Τα τελευταία χρόνια πριν συνταξιοδοτηθεί ως προϊστάμενος Ρ/Η στα κεντρικά του Ο.Τ.Ε. στον Βόλο ασχολήθηκε με την ψηφιοποίηση των τηλεφώνων του νομού Μαγνησίας. Υπήρξε ενεργά σημαντικό στέλεχος στον συνδικαλισμό, πρόεδρος για πολλά χρόνια στην ΠΕΤ – ΟΤΕ, στην Πανελλήνια Ομοσπονδία, υπηρετώντας με συνέπεια τα συμφέροντα του κλάδου και των συναδέλφων του.

Ο Κώστας Τσαγανός υπήρξε από τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία, με ιδεολογική προσήλωση στα σοσιαλιστικά ιδεώδη και είναι γνωστή η ανιδιοτελής προσφορά του στον χώρο. Διετέλεσε επί δεκαετίες πρόεδρος της Ενωσης Καταναλωτών Βόλου και Θεσσαλίας και πρόεδρος του συνεταιριστικού COOP – Consum, καθώς και της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής. Από τους μπροστάρηδες του συνεταιριστικού κινήματος, με ιδιαίτερη συμβολή σε όλους τους κοινωνικούς χώρους και οργανώσεις, διακρίθηκε για την προσφορά του και για τον μειλίχιο χαρακτήρα του.

Ευτύχησε στην προσωπική του ζωή, παντρεμένος με τη Μαρίκα Δραμαλιώτου, να δημιουργήσει μια αγαπημένη οικογένεια και να καμαρώσει τις δύο του κόρες, τη Χρύσα και τη Φωτούλα, να διαπρέπουν επαγγελματικά, επιστημονικά και κοινωνικά και τον εγγονό του Γιώργο Βασιλικό να σπουδάζει νομικά. Ηταν δε μεγάλη η χαρά του στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές να δει την κόρη του Χρύσα να εκλέγεται περιφερειακή σύμβουλος.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε σήμερα στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Βόλο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου