ΤΟΠΙΚΑ

Από το Εσπερινό ΓΕΛ Βόλου στο Πανεπιστήμιο

από-το-εσπερινό-γελ-βόλου-στο-πανεπιστ-456765

Η Μαρία Σκαρβέλη συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία από το Εσπερινό ΓΕΛ Βόλου

Ονειρο ζωής είναι για την 35χρονη Μαρία Σκαρβέλη η συνέχιση των σπουδών στο Πανεπιστήμιο και δεν δίστασε να καθίσει και πάλι στο θρανίο προκειμένου να εμπλουτίσει τις γνώσεις της.

Εργαζόμενη, σύζυγος και μητέρα, η απόφοιτη του Εσπερινού ΓΕΛ Βόλου συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στο σχολείο της στις πανελλαδικές, 11.500 μόρια περίπου, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Εργάζεται ως βρεφοκόμος ειδικής αγωγής και ο λόγος που την οδήγησε στο Εσπερινό Λύκειο Βόλου είναι η επιθυμία «να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου σε πρώτο βαθμό, με στόχο να επιτύχω τον τελικό μου στόχο που είναι το Πανεπιστήμιο. Αν μου προκύψει στο μέλλον η ευκαιρία να χρησιμοποιήσω το πτυχίο μου και επαγγελματικά, θα ήταν και το θεμιτό» δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Παρά το φορτωμένο πρόγραμμα και τις καθημερινές της υποχρεώσεις, η νεαρή μητέρα δύο παιδιών κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια και όπως τόνισε «δεδομένων των συνθηκών θεωρώ ότι τα πήγα αρκετά καλά» είπε.

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι την ενδιαφέρει πάρα πολύ το πεδίο της εκπαίδευσης, ενώ σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «θέλω να εμπλουτίσω, τις γνώσεις μου σε αυτό που κάνω ήδη, στοχεύω στο τμήμα ειδικής αγωγής, ωστόσο με ενδιαφέρει και το τμήμα νηπιαγωγών και δημοτικής εκπαίδευσης. Η εκπαίδευση δηλαδή γενικότερα».

Οι σπουδές στο Πανεπιστήμιο «ήταν ένα όνειρο το οποίο δεν κατάφερα να υλοποιήσω σε μικρότερη ηλικία, ωστόσο δεν το παράτησα. Αρωγός στην όλη προσπάθεια ήταν ο σύζυγος και η οικογένειά μου, που με στήριξαν πάρα πολύ και τα καταφέραμε» υπογράμμισε, δίνοντας την απάντηση στο ερώτημα αν μπορούν να συνδυαστούν το σχολείο με την οικογένεια και την εργασία.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου