ΤΟΠΙΚΑ

Ποντίκι άφησε χωρίς νερό 3 οικισμούς στην περιοχή της Αγχιάλου

ποντίκι-άφησε-χωρίς-νερό-3-οικισμούς-στ-457263

Τρωκτικό που «τρύπωσε» στον πίνακα της δεξαμενής υδροδότησης έκοψε τα καλώδια και δεν λειτουργούσαν οι αντλίες

Το νερό νεράκι είπαν κάτοικοι στους οικισμούς Κριθαριάς, Μαράθου και Πλακών στην περιοχή της Ν. Αγχιάλου. Ποντίκι που τρύπωσε στον πίνακα της δεξαμενής που υδροδοτεί τους οικισμούς έκοψε τα καλώδια με αποτέλεσμα οι αντλίες να μη λειτουργούν και το νερό να μην μπορεί να φθάσει σε περισσότερα από 200 σπίτια.

Η βλάβη σημειώθηκε περίπου στις 7 προχθές το απόγευμα, οπότε και η μία μετά την άλλη οι βρύσες των σπιτιών άρχισαν να… στερεύουν. Εως και χθες το μεσημέρι κάτοικοι περίπου 200 νοικοκυριών εξυπηρετούσαν τις ανάγκες τους, ακόμη και σε επίπεδο προσωπικής υγιεινής με εμφιαλωμένο νερό. Η βλάβη αποκαταστάθηκε μετά από σχεδόν 20 ώρες κι ενώ οι διαμαρτυρίες των δημοτών ήταν έντονες στο τηλεφωνικό κέντρο βλαβών της ΔΕΥΑΜΒ.

«Κατακαλόκαιρο και δεν μπορούμε ούτε ένα ντους να κάνουμε. Είμαστε χωρίς νερό από το απόγευμα της Τετάρτης», διαμαρτυρόταν κάτοικος της περιοχής που επικοινώνησε με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Τη… ζημιά έκανε όπως διαπίστωσε συνεργείο της ΔΕΥΑΜΒ, ποντικός! Ροκάνισε… τα καλώδια στον πίνακα ελέγχου της δεξαμενής της Ν. Αγχιάλου και τίναξε όλο το σύστημα στον αέρα. Όταν πήγαν να ελέγξουν τον πίνακα διαπίστωσαν ότι τα καλώδια ήταν φαγωμένα και ως εκ τούτου δεν λειτουργούσαν οι αντλίες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, Στέργιο Παπαευσταθίου, οι τρεις οικισμοί υδροδοτούνται μέσω της δεξαμενής της Ν. Αγχιάλου. Το νερό μεταφέρεται με αντλίες στον Προφήτη Ηλία και από εκεί με βαρύτητα οδηγείται στα σπίτια.

Από τη στιγμή που τέθηκαν εκτός οι αντλίες το νερό δεν μπορούσε να φθάσει στον Προφήτη Ηλία. Χρειάστηκε αντικατάσταση καλωδίων και άλλων εξαρτημάτων, πριν το σύστημα αρχίσει και πάλι να λειτουργεί και να επανέλθει το νερό στα νοικοκυριά των τριών οικισμών.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου