ΤΟΠΙΚΑ

Προκαταρκτική για εκποίηση ακινήτου του Γηροκομείου Βόλου

προκαταρκτική-για-εκποίηση-ακινήτου-457748

Μετά από αναφορά του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελία Βόλου για διαγωνισμό εκποίησης ακινήτου του Γηροκομείου Βόλου.

Η εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου και της δημοτικής αρχής που είναι ο εποπτεύων φορέας του φιλανθρωπικού ιδρύματος.

Σύμφωνα με την καταγγελία, στις 4 Ιουνίου 2019 το Γηροκομείο Βόλου προχώρησε σε διενέργεια διαγωνισμού εκποίησης ακινήτου που είχε περιέλθει στο φιλανθρωπικό ίδρυμα ως κληροδότημα «Χατζηαργύρη» με αρχική τιμή εκκίνηση πολύ μικρότερη από την εκτιμητέα του αξία που υπολόγισαν το 2011 ορκωτοί λογιστές.

Μάλιστα, ο διαγωνισμός αυτός έγινε χωρίς η δημοτική αρχή να έχει ενημερωθεί για την πραγματοποίησή του.

Με αφορμή την καταγγελία η Εισαγγελία Βόλου άνοιξε φάκελο και διερευνά αν από το διαγωνισμό τελέστηκε παράβαση καθήκοντος ή απιστία.

Η εισαγγελική έρευνα ανατέθηκε να διενεργηθεί από τον Πταισματοδίκη Βόλου στον οποίο θα κληθεί και θα δώσει ανωμοτί κατάθεση νόμιμος εκπρόσωπος του Ιδρύματος.

Επισημαίνεται ότι η αξία του ακινήτου είχε προσδιοριστεί στο ποσό των 253.000 ευρώ ενώ η αρχική τιμή εκκίνησης του διακήρυξης ήταν με ποσό 65.900 ευρώ.

Στην καταγγελία της η δημοτική αρχή Βόλου ανέφερε ακόμη ότι το ακίνητο, που βρίσκεται στην περιοχή της Αγ. Παρασκευής στη θέση “Καζανάκι”, είχε περιέλθει στο Γηροκομείο ως κληροδότημα, συνεπώς για κάθε ιδιοκτησιακή μεταβολή έπρεπε πρώτα να υπάρχει έγκριση των δικαστικών αρχών.

Η εν λόγω καταγγελία είχε κοινοποιηθεί και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου