ΤΟΠΙΚΑ

Στο επίκεντρο συζητήσεων του Γ. Αναστασίου η τοπική ανάπτυξη και οι προκλήσεις του μέλλοντος

στο-επίκεντρο-συζητήσεων-του-γ-αναστα-458153

Με τον Γενικό Διευθυντή της ΑΕΔΕΠ και υποψήφιο Δήμαρχο Βόλου κ. Απόστολο Παπαδούλη συναντήθηκε σήμερα ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας του Κινήματος Αλλαγής Γιάννης Αναστασίου.

Ο κ. Αναστασίου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που αφορούν τις ΜΜΕ της Θεσσαλίας και της Μαγνησίας που τρέχει με ικανοποιητικούς ρυθμούς, καθώς και για τους στόχους των νέων προγραμμάτων που ξεκινούν του ΕΠΑΝΕΚ (τομεακού προγραμματος του υπουργείου Οικονομικών) και του ΠΕΠ Θεσσαλίας.

“Η ΑΕΔΕΠ που αποτελεί κρίσιμο αναπτυξιακό εργαλείο και μοχλός ώθησης για την τοπική και περιφερειακή οικονομία, στελεχώνεται από δεκάδες νέους επιστήμονες που συμβάλουν τα μέγιστα ως προς την αποτελεσματικότητα του έργου της”, όπως είπε ο κ. Αναστασίου. Επιπλέον, εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στην σημαντική προσπάθεια που καταβάλει η ΑΕΔΕΠ και είχε την δυνατότητα να συζητήσει με τον κ. Παπαδούλη τις τοπικές αναπτυξιακές προκλήσεις την επόμενη προγραμματική περίοδο για την πόλη του Βόλου και τη περιοχή.

Σε πολιτικό επίπεδο ο κ. Αναστασίου επεσήμανε δε, την ανάγκη εκλογής βουλευτή της δημοκρατικής παράταξης στο νομό Μαγνησίας ως πολιτικό αντίβαρο στην κυριαρχία της ΝΔ και την προσβλητική για την δημοκρατική ιστορία του τόπου πιθανότητας, εκλογής εκ νέου βουλευτή της Χ.Α, ή άλλων λαϊκίστικων ή ακροδεξιών κόμματων, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής -τόνισε ο υποψήφιος Βουλευτής- είναι θετική ψήφος με βάση τοπικούς πολιτικούς συσχετισμούς που θα διαμορφωθούν, σε αντίθεση με την χαμένη ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ που δεν επηρεάζει πιθανότατα την εκλογή δεύτερου βουλευτή.

Ο κ. Αναστασίου μιλώντας στους εργαζόμενους της ΑΕΔΕΠ τέλος επανέλαβε την πρόσκληση εμπιστοσύνης, αλήθειας και ευθύνης του Κινήματος Αλλαγής για την αλλαγή των συσχετισμών στη Βουλή και της ανασύνταξης της δημοκρατικής παράταξης.

Συνάντηση με τον Πρύτανη του Π.Θ. και τον Δ/ντα Σύμβουλο του ΟΛΒ

Νωρίτερα ο κ. Αναστασίου είχε συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζήση Μαμούρη απο τον οποίο ενημερώθηκε αναλυτικά για τη νέα δομή, τις ανάγκες, τα προβλήματα και τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει το νέο μεγάλο Π.Θ.

Ο κ. Αναστασίου που είναι και υποψήφιος Διδάκτορας του Τμήματος Χωροταξίας του Π.Θ, εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στην προσπάθεια που καταβάλλεται για το νέο Πανεπιστήμιο, η αναπτυξιακή συμβολή του οποίου στο Βόλο πολυποίκιλα σημαντική σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Ως πιθανός αυριανός βουλευτής της δημοκρατικής παράταξης στο νομό ο κ. Αναστασίου δεσμεύτηκε για την πλήρη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής σε ό,τι απαιτηθεί.
Ο κ. Αναστασίου τέλος είχε συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΒ κ. Γ. Τοζίδη, από τον οποίο και ενημερώθηκε για το έργο της διοίκησης, τις εκκρεμότητες και τις αναπτυξιακές προκλήσεις του λιμένα, τόσο στο εμπορικό όσο και στο τουριστικό του χαρακτήρα. Ο κ. Αναστασίου παράλληλα εξέφρασε την υποστήριξη του στις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε να αρθούν οι αναιτιολόγητες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην ένταξη και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, της προμήθειας ενός αυτοκινούμενου γερανού και ενός μηχανήματος διακίνησης εμπορευμάτων προϋπολογισμού 3,5 εκ ευρώ.

Τέλος συζήτησαν τις προοπτικές ανάπτυξης της κρουαζιέρας που διανοίγονται για το λιμάνι του Βόλου, καθώς ο κ. Αναστασίου είναι ο συντάκτης της μελέτης που εκπόνησε το 2018 για λογαριασμό του ΟΛΒ για τις δυνατότητες και προοπτικές του τουρισμού κρουαζιέρας ως λιμάνι home port αξιοποιώντας την ιδέα της αργοναυτικής κρουαζιέρας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου