ΤΟΠΙΚΑ

Επιστρέφουν δημοτικοί αστυνομικοί στον Δήμο Βόλου

επιστρέφουν-δημοτικοί-αστυνομικοί-σ-458254

Το ΦΕΚ με την επανένταξη δέκα πρώην εργαζομένων στη Δημοτική Αστυνομία Βόλου περιμένει από μέρα σε μέρα ο Δήμος

Ζήτημα ημερών είναι η επιστροφή δέκα πρώην δημοτικών αστυνομικών στον Δήμο Βόλου, προκειμένου να στελεχώσουν την αποδεκατισμένη Δημοτική Αστυνομία, που σήμερα λειτουργεί με μόλις πέντε άτομα προσωπικό. Από μέρα σε μέρα, ο Δήμος Βόλου περιμένει το ΦΕΚ του διορισμού των δημοτικών αστυνομικών που θα καλύψουν μέρος των κενών οργανικών θέσεων που δημιουργήθηκαν το 2013 οπότε και 35 είχαν βγει σε διαθεσιμότητα –κινητικότητα.

Οι δημοτικοί αστυνομικοί «φεύγοντας» αναγκαστικά από τον Δήμο Βόλου απορροφήθηκαν από άλλες υπηρεσίες. Τον περασμένο Αύγουστο δόθηκε βάσει Νόμου, η δυνατότητα σε όσους υπηρετούν στα σωφρονιστικά καταστήματα και προέρχονται από τη Δημοτική Αστυνομία, με μία απλή αίτηση να επιστρέψουν σε αυτή. Σύμφωνα με την εγκύκλιο: «Υπάλληλοι που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της παρ. 5 του άρθρου 3 του ν. 4440/2016(Α’ 224) δύνανται με αίτησή τους, να μετατάσσονται, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων, σε υπηρεσίες Δημοτικής Αστυνομίας των Δήμων, ως ειδικό ένστολο προσωπικό δημοτικής αστυνομίας του άρθρου 2 του ν. 3731/2008 (Α’ 26), με αίτηση που υποβάλλεται στον οικείο Δήμο και απόφαση του αρμοδίου για τον διορισμό οργάνου του Δήμου, περίληψη της οποίας δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Για τη διενέργεια της μετάταξης, το ποσοστό κάλυψης των θέσεων, στο φορέα προέλευσης του κλάδου στον οποίο ανήκει ο υπάλληλος κατά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων, πρέπει να ανέρχεται σε ποσοστό τουλάχιστον 50%. Ο αιτών υπάλληλος πρέπει να μην είναι ο μοναδικός που υπηρετεί στον οικείο κλάδο, εκτός αν στο οργανόγραμμα του φορέα προβλέπεται μόνο μία θέση του εν λόγω κλάδου. Το προσωπικό της παρ. 1 μετατάσσεται στον Δήμο, με τον βαθμό και το μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχε πριν τη θέση του σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με το άρθρο 81 ν. 4172/ 2013 (Α’ 167), συνυπολογιζομένου του χρόνου υπηρεσίας του στα Καταστήματα Κράτησης για βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη. Οι μετατασσόμενοι διατηρούν το ίδιο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς».

Αιτήσεις κατέθεσαν περί τους δέκα πρώην δημοτικούς αστυνομικούς, η επιστροφή των οποίων σε μόνιμες θέσεις στη δημοτική αστυνομία Βόλου εγκρίθηκε και αναμένεται η δημοσίευσή της στο ΦΕΚ.

Εκτιμάται ότι αν βγει το ΦΕΚ έως τέλος της εβδομάδας, από Δευτέρα, η Δημοτική Αστυνομία θα λειτουργεί με ενισχυμένες τις δυνάμεις της. Βεβαίως τα κενά δεν θα σταματήσουν να υφίστανται, απομένουν σχεδόν 25 κενές θέσεις, σε κάθε περίπτωση πάντως θα ενισχυθεί η παρουσία της δημοτικής αστυνομίας στους δρόμους για την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης σε λεωφορειόδρομους, κεντρικούς οδικούς άξονες όπως η Ιάσονος και η Δημητριάδος αλλά και σε πεζοδρόμους.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου