ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς πυροφυλάκιο η Κουκουράβα

χωρίς-πυροφυλάκιο-η-κουκουράβα-458267

Εσπασαν μπετό, λύγισαν σιδερόβεργες, ξήλωσαν τα ξύλα – Το πυροφυλάκιο κατασκεύασε η ΛΕΔ Μαγνησίας και χρησιμοποιούσαν τόσο η Πυροσβεστική, όσο και το Δασαρχείο

Χωρίς πυροφυλάκιο εν μέσω αντιπυρικής περιόδου έμεινε η Κουκουράβα. Ανεγκέφαλοι κατέστρεψαν ολοσχερώς τον ξύλινο πύργο που είχε δημιουργήσει ξύλο – ξύλο η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας στο πλαίσιο των εθελοντικών περιπολιών που διενεργεί για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου και το οποίο είχε γίνει λόγω της θέας που προσφέρει αγαπημένο σημείο ξεκούρασης τουριστών και όχι μόνο.

Από προχθές η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων είναι σε επιφυλακή με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, δεδομένου ότι η Μαγνησία εντάσσεται στο βαθμό «3» του χάρτη επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιών.

Όταν όμως μέλη της ΛΕΔ πήγαν στο πυροφυλάκιο για την καθιερωμένη βάρδια περιπολίας βρήκαν μόνο κάποια απομεινάρια.

«Κάθε χρόνο βρίσκαμε ζημιές στο πυροφυλάκιο και τις επιδιορθώναμε. Φέτος, δεν βρήκαμε τίποτα όρθιο. Αυτός που το έκανε ήθελε να το διαλύσει. Και πρέπει να κόπιασε για αυτό, γιατί εκτός από τα ξύλα το είχαμε ενισχύσει με τσιμέντο και σιδερόβεργες», περιγράφει ο εκπρόσωπος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, Βασίλης Ηλιόπουλος.

«Αυτό το πυροφυλάκιο το κάναμε με τα χέρια μας πριν από 12- 13 χρόνια. Ξύλο – ξύλο, το φτιάξαμε. Στα χέρια κουβαλούσαμε το τσιμέντο και τις σιδερόβεργες», θυμάται ο κ. Ηλιόπουλος. Η χρησιμότητά του φάνηκε στο πέρασμα του χρόνου.

Το πυροφυλάκιο χρησιμοποιούνταν εκτός από τη ΛΕΔ για τις βάρδιες πυροφύλαξης και από δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, αλλά και τελευταίως από το Δασαρχείο.

Τις τελευταίες ημέρες οι περίπολοι γίνονται με αυτοκίνητο και είναι άγνωστο αν θα το πυροφυλάκιο θα ξαναγίνει.

«Η ηλιθιότητα κάποιων ξεπέρασε τα όρια. Πλέον δεν διαθέτουμε χρήματα και υλικά και ίσως και διάθεση να το ξαναφτιάξουμε παρά τη μεγάλη χρησιμότητά του στη δασοπροστασία», έγραψε σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook o κ. Ηλιόπουλος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου