ΤΟΠΙΚΑ

Σε λειτουργία επιτέλους τα ασανσέρ στο ογκολογικό

σε-λειτουργία-επιτέλους-τα-ασανσέρ-στ-458344

Μετά τη διήμερη «Οδύσσεια» για καρκινοπαθείς και συγγενείς τους, με αποτέλεσμα να αναβληθούν ακόμη και χημειοθεραπείες

Μετά τη διήμερη ταλαιπωρία, που υπέστησαν καρκινοπαθείς και συγγενείς τους, επιδιορθώθηκε τελικώς η βλάβη και τέθηκαν σε λειτουργία και πάλι οι δύο ανελκυστήρες στην παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου Βόλου, όπου λειτουργεί η μονάδα χημειοθεραπείας. Από προχθές το μεσημέρι, τα ασανσέρ λειτουργούν κανονικά, βάζοντας τέλος στην «Οδύσσεια» ασθενών, που δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν τα ιατρεία από τις σκάλες για τη θεραπεία τους.

Αρχικά από το γραφείο της διοίκησης του Αχιλλοπουλείου υπήρχαν διαβεβαιώσεις ότι το πρόβλημα θα είχε επιλυθεί από τη Δευτέρα το μεσημέρι. Ομως και την Τρίτη το πρωί, όσοι προσήλθαν για χημειοθεραπεία αναγκάστηκαν να την αναβάλουν λόγω αδυναμίας πρόσβασης. Η δημοσιοποίηση του προβλήματος από το taxydromos.gr φαίνεται να επιτάχυνε τις διαδικασίες επίλυσης του προβλήματος και λίγες ώρες αργότερα τα ασανσέρ δούλευαν κανονικά.

Δεκάδες ήταν όμως οι καρκινοπαθείς και συγγενείς τους που βίωσαν στο «πετσί» τους το πρόβλημα. Καρκινοπαθής μεταφέρθηκε στα χέρια από τραυματιοφορέα και γιατρό στα επείγοντα, άλλος που κινείται σε αναπηρικό αμαξίδιο αναγκάστηκε να αναβάλει τη χημειοθεραπεία του, ενώ άλλοι εξαντλημένοι υπέμεναν την ανάβαση και την κατάβαση από τις σκάλες υποστηριζόμενοι από δικούς τους ανθρώπους.

Η έλλειψη εφεδρικού τρόπου προσέγγισης του τμήματος δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα. Συγγενείς καρκινοπαθών επισημαίνουν την ανάγκη μετακίνησης του τμήματος στη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Βόλου, προκειμένου να υπάρχει άμεση πρόσβαση σε τμήματα, όπως το αιματολογικό, δεδομένου ότι πριν από κάθε χημειοθεραπεία οι καρκινοπαθείς υποβάλλονται σε αιματολογικές εξετάσεις.

Η παλιά πτέρυγα του νοσοκομείου Βόλου, όπου φιλοξενείται σήμερα το ογκολογικό τμήμα, αν εξαιρέσει κανείς την ανακαίνιση που έχει γίνει με δωρεά του ευεργέτη Χαράλαμπου Τσιμά, δεν έχει εξωραϊστεί ούτε στο ελάχιστο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εξυπηρέτηση ασθενών, αλλά και την υπηρεσία του ίδιου του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Ακόμη και ο περιβάλλων χώρος μαρτυρά εγκατάλειψη, με τους συγγενείς καρκινοπαθών να ζητούν να διαμορφωθεί τουλάχιστον σε χώρο πάρκινγκ προκειμένου να μπορούν να σταθμεύουν τα οχήματά τους και να μην αναγκάζονται να περιφέρουν τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους τους σε κοινή θέα στην πόλη.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου