ΤΟΠΙΚΑ

Καθαρισμός των ακτών από υπηρεσίες Δήμου Βόλου

καθαρισμός-των-ακτών-από-υπηρεσίες-δή-458366

Αγώνας ταχύτητας, ο οποίος ολοκληρώνεται με επιτυχία

Σε αγώνα ταχύτητας για τον καθαρισμό και την προετοιμασία των 15 βραβευμένων με «γαλάζια σημαία» ακτών του Δήμου Βόλου έχουν επιδοθεί οι συναρμόδιες υπηρεσίες. Η καθυστέρηση της εγκατάστασης εργολάβου λόγω των εκλογών και της ανάληψης καθηκόντων από διμηνίτες είχαν ως αποτέλεσμα η προετοιμασία των παραλιών να καθυστερήσει, πλέον όμως απομένουν μόνο «πινελιές» που θα ολοκληρωθούν εντός της επόμενης εβδομάδας όπως διαβεβαιώνει ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης Τάσος Μπατζιάκας.

Το προηγούμενο διάστημα λουόμενοι διαμαρτυρήθηκαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την κατάσταση της παραλίας στην πλαζ των Αλυκών και στην ακτή Μπαρμπα – Θωμά.

Οπως εξηγεί ο κ. Μπατζιάκας, «ο εργολάβος εγκαταστάθηκε μετά τις εκλογές και ξεκίνησε ένας τιτάνιος αγώνας για την προετοιμασία των ακτών του Δήμου Βόλου που εκτείνονται από το Μαλάκι έως τη Ν. Αγχίαλο».

Στην αρμοδιότητα της Αντιδημαρχίας Τουριστικής Ανάπτυξης ανήκει σύμφωνα με τον κ. Μπατζιάκα η οριοθέτηση των παραλιών, η εγκατάσταση των ναυαγοσωστών, η τοποθέτηση των χημικών τουαλετών, των καμπίνων, των ομπρελών και των διαδρόμων για ΑμεΑ.

«Υπήρξε μικρή καθυστέρηση, δώσαμε όμως τιτάνιο αγώνα και ήδη όλες οι παραλίες έχουν οριοθετηθεί, υπάρχουν ναυαγοσώστες, ομπρέλες, χημικές τουαλέτες και ξύλινοι διάδρομοι και έως την επόμενη εβδομάδα θα ολοκληρωθεί η επισκευή των καμπινών και των ντουζιέρων που παρουσιάζουν προβλήματα», ανέφερε ο κ. Μπατζιάκας.

Στις παραλίες έχουν επιστρατευτεί εξάλλου και συνεργεία των διευθύνσεων καθαριότητας και πρασίνου γα τον καθαρισμό των ακτών από σκουπίδια και ξερά χόρτα, αλλά και για τη διάστρωσή τους. «Σε σύντομο χρονικό διάστημα καταφέραμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Εντός της επόμενης εβδομάδας οι παραλίες θα είναι πανέτοιμες», τόνισε ο αντιδήμαρχος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου