ΤΟΠΙΚΑ

Παρανάλωμα του πυρός σκάφος στο Λιμάνι του Βόλου [photos]

παρανάλωμα-του-πυρός-σκάφος-στο-λιμάν-458422

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, και στο Kεντρικό Λιμεναρχείο μετά από κλήση που για εκδήλωση φωτιάς σε τουριστικό σκάφος στο Λιμάνι του Βόλου.

Στο σκάφος που ήταν αγκυροβολημένο στο “Κορδόνι” εκδηλώθηκε ξαφνικά φωτιά που γρήγορα έλαβε μεγάλες διαστάσεις. Ο ιδιοκτήτης του, ένας αλλοδαπός τουρίστας, ενημέρωσε το Λιμεναρχείο και άμεσα χτύπησε συναγερμός.

Ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής έσπευσε στο χώρο του Λιμανιού και ξεκίνησε συνεχείς ρίψεις νερού. Η φωτιά όμως είχε λάβει διαστάσεις και από το σκάφος ακούγονταν εκρήξεις.

Ο καπνός και η οσμή καμένου “έπνιξε” μεγάλο μέρος του κέντρου του Βόλου και σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

Οι Πυροσβέστες έδωσαν μάχη για τον περιορισμό της φωτιάς στο σκάφος, ενώ οι Λιμενικοί κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να απομακρύνουν τα σκάφη που βρίσκονταν αγκυροβολημένα στην περιοχή, ώστε να μην κινδυνέψουν από την φωτιά.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάσβεσης, το σκάφος μεταφέρθηκε ρυμουλκούμενο, στα αβαθή της κεφαλής του προβλήτα γ’, του εμπορικού λιμανιού του Βόλου. Στην περιοχή τοποθετήθηκε προληπτικά πλωτό φράγμα, για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Για τα αίτια του συμβάντος διενεργούνται έρευνες και προανάκριση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου