Θερινές εκπτώσεις στην αγορά του Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2019-06-27, 11:12:38
Θερινές εκπτώσεις στην αγορά του Βόλου

Προσδοκίες των εμπόρων για τόνωση της κίνησης στην τοπική αγορά

 

Σε εκπτωτικούς ρυθμούς θα κινείται από τις 8 Ιουλίου η τοπική αγορά, με την προσδοκία ότι το διάστημα που θα ακολουθήσει μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσει σαν τονωτική ένεση για τους τζίρους, που ακολουθούν την κατιούσα. Το ποσοστό απόκλισης υπολογίζεται σε διψήφιο νούμερο σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με τους επαγγελματίες να προσβλέπουν σε ενίσχυση του καταναλωτικού ενδιαφέροντος.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Βάσει νομοθεσίας επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 14 Ιουλίου, πρώτη των εκπτώσεων, με το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, ωστόσο, να προτείνει στους επαγγελματίες να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους τη συγκεκριμένη μέρα, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε.

Αναφερόμενος στη συγκεκριμένη απόφαση ο πρόεδρος των εμπόρων Απόστολος Οντόπουλος δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «η συγκεκριμένη Κυριακή δεν ωφελεί σε τίποτα τον τζίρο, δεν υπάρχει επισκεψιμότητα λόγω των θερμοκρασιών και της ψυχολογίας των καλοκαιρινών Κυριακών» είπε.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η πτωτική πορεία που φάνηκε ήδη από τις αρχές του 2019, με τον πρόεδρο των εμπόρων να υπογραμμίζει ότι: «Ελπίζουμε μετά τις εκλογές να σταθεροποιηθεί η κατάσταση, η ψυχολογία του καταναλωτή να επανέλθει στα καλοκαιρινά επίπεδα και να δούμε βελτίωση γενικότερα» είπε.

Στην παρούσα φάση υπάρχει στασιμότητα στην τοπική αγορά εν αναμονή των θερινών εκπτώσεων, με τους επισκέπτες του Σαββατοκύριακου να δίνουν ανάσα στην υποτονική εικόνα, χωρίς, ωστόσο, να αποτελούν την κύρια δύναμη. «Βασιζόμαστε στους ντόπιους καταναλωτές» υπογραμμίζει ο κ. Οντόπουλος, ο οποίος σημειώνει παράλληλα ότι η παρουσία των ξένων τουριστών είναι μικρότερη σε σύγκριση με πέρυσι.

Κλείνοντας υπογραμμίζει ότι «προσδοκούμε να αυξηθούν οι εισπράξεις μας, γενικότερα να υπάρξει μεγαλύτερη κίνηση και να μεταφραστεί αυτό σε είσπραξη για τα ταμεία μας. Ελπίζουμε να αντιστραφεί το όλο αρνητικό κλίμα το οποίο υπάρχει από την αρχή του χρόνου και να ανασάνουν οι συνάδελφοι» τόνισε.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
3
=