ΤΟΠΙΚΑ

«Υποχρέωση της Πολιτείας να δημιουργήσει γόνιμο έδαφος για την ενθάρρυνση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας»

υποχρέωση-της-πολιτείας-να-δημιουργ-458683

Για τις σοβαρές συνέπειες που προκάλεσε η οικονομική κρίση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και για τις πολιτικές που θα αναχαιτίσουν την καταστροφική πορεία, συζήτησε ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής κ. Γιάννης Σακκόπουλος με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αρ. Μπασδάνη.

Όπως τονίστηκε στη συνάντηση, η πρωτοφανής οικονομική κρίση και η εφαρμογή αδιέξοδων πολιτικών επιλογών, έφεραν τους παραγωγικούς κλάδους της Μαγνησίας στο χείλος της καταστροφής, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να δίνουν καθημερινά αγώνα επιβίωσης και να πασχίζουν να αποφύγουν το λουκέτο.

Ο ιδιωτικός τομέας, όπως είπε ο κ. Σακκόπουλος, είναι σήμερα ο μόνος που μπορεί να δώσει ώθηση στην ελληνική οικονομία, να στηρίξει την ανάπτυξη και την απασχόληση. Και πρόσθεσε πως: “Απαιτούνται, ωστόσο, πολιτικές που θα δημιουργήσουν ένα γόνιμο περιβάλλον για την ενθάρρυνση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Το Κίνημα Αλλαγής έχει επεξεργαστεί ολοκληρωμένη πρόταση για τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης, διεκδικώντας πρωτίστως τη μείωση των φόρων και την παροχή κινήτρων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Επίσης, το ΚΙΝΑΛ διαθέτει συγκεκριμένη πρόταση για τη διαχείριση των «κόκκινων» επιχειρηματικών και επαγγελματικών δανείων καθώς και των χρεών επιχειρήσεων και επαγγελματιών προς το ελληνικό δημόσιο”.

«Απαιτείται να διαμορφωθεί ένα ασφαλές δίχτυ προστασίας των καλόπιστων επιχειρηματιών και επαγγελματιών. Ο στόχος είναι η κοινωνική δικαιοσύνη και ισορροπία, ώστε να προστατευθούν όσοι έχουν πληγεί υπέρμετρα από την κρίση», τόνισε ο κ. Σακκόπουλος.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε τον κρίσιμο ρόλο του Επιμελητηρίου και τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης των πρωτοβουλιών που λαμβάνει για την προάσπιση των συμφερόντων των μελών του.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη δημιουργία του αγροτο-επιχειρηματικού τμήματος, που πρόσφατα ανακοινώθηκε, για την στήριξη του αγροτικού κόσμου και ταυτόχρονα την ανάδειξη τοπικών προϊόντων με προστιθέμενη αξία.

«Η παραγωγική ανασυγκρότηση αποτελεί την μοναδική αξιόπιστη απάντηση στην κρίση και παράλληλα προϋπόθεση ευημερίας και βιώσιμης ανάπτυξης», υπογράμμισε ο κ. Σακκόπουλος και δεσμεύτηκε ότι από την πλευρά του θα συμβάλει με κάθε τρόπο στην τόνωση του «επιχειρείν» στο Νομό Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου