Γιάννης Σακκόπουλος: Στο Διμήνι και το Σέσκλο εγκαταλείφθηκαν τα βασικά έργα υποδομής για αγρότες

Τελευταία ενημέρωση: 2019-06-26, 19:33:54
Γιάννης Σακκόπουλος: Στο Διμήνι και το Σέσκλο εγκαταλείφθηκαν τα βασικά έργα υποδομής για αγρότες

Το Διμήνι και το Σέσκλο επισκέφτηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Γιάννης Σακκόπουλος και συνομίλησε με τους κατοίκους για τα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με έμφαση στον πρωτογενή τομέα. «Οι άνθρωποι της γης έχουν βρεθεί μπροστά σε μεγάλα αδιέξοδα. Αναγνωρίζουμε την πολύ μεγάλη οικονομική και κοινωνική σημασία, τον κρίσιμο ρόλο του αγροτικού τομέα και τη συμβολή του στην απασχόληση» δήλωσε ο κ. Σακκόπουλος και παρουσίασε τις θέσεις του για την αντιστροφή της καταστροφικής πορείας, για μία καλύτερη και ελπιδοφόρα προοπτική για τον αγροτικό κόσμο.

Βάρος έδωσε στην αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το φορολογητέο εισόδημα, στη μείωση του κόστους παραγωγής με έμφαση στα αγροτικά εφόδια, στην ηλεκτρική ενέργεια και στην καθιέρωση αγροτικού πετρελαίου, στη θέσπιση κινήτρων για την προώθηση σύγχρονων, ισχυρών και νοικοκυρεμένων ομάδων παραγωγών που παρεμβαίνουν αποτελεσματικά στην προμήθεια εφοδίων και στην εμπορία των προϊόντων. Επίσης στα έργα υποδομής με αξιοποίηση του κάθε ευρώ που μπορεί να διατεθεί από τα κοινοτικά ταμεία για την ενεργειακή αυτοτέλεια των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και το νερό.

Στο Διμήνι, ο κ. Σακκόπουλος μίλησε με κατοίκους και ενημερώθηκε επίσης για τα σοβαρά ζητήματα που τους απασχολούν, όπως είναι η επικινδυνότητα της οδού Διμηνίου, το δίκτυο αποχέτευσης, τα σχολικά κτήρια που χρειάζονται επισκευές, οι αγροτικοί δρόμοι και η άρδευση.

Στο Σέσκλο, κυρίαρχο ζήτημα αποτελεί η αποπεράτωση του Πολυχώρου που βρίσκεται πλησίον του Δημοτικού Σχολείου, η μεταστέγαση σε αυτόν του νηπιαγωγείου και του πολιτιστικού συλλόγου καθώς και η μετατροπή του σημερινού νηπιαγωγείου σε γυμναστήριο, προκειμένου να βρίσκουν διέξοδο οι νέοι του χωριού. Επίσης, όπως είπαν οι κάτοικοι, υπάρχει ανάγκη αποπεράτωσης του έργου της αποχέτευσης στα δύο εναπομείναντα  σημεία του χωριού, η κατασκευή του δρόμου προς Καντήραγα και η ασφαλτόστρωση τριών χιλιομέτρων μέσα από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» όπου είναι ενταγμένο. Επίσης, οι κάτοικοι τόνισαν την ανάγκη δημιουργίας κόμβου στη θέση Λατομείο.

   

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
1
=