Αγωνία τέλος για τις πανελλαδικές

Τελευταία ενημέρωση: 2019-06-26, 15:04:35
Αγωνία τέλος για τις πανελλαδικές

Ολοκληρώθηκε η βαθμολόγηση των γραπτών και τέλος της εβδομάδας αναμένεται να αναρτηθούν στα Λύκεια

 

Αγωνία τέλος για τους 1.482 υποψηφίους των γενικών λυκείων και τους 362 υποψηφίους των επαγγελματικών λυκείων από τη Μαγνησία, που έλαβαν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις, που ολοκληρώθηκαν την περασμένη Πέμπτη. Μεθαύριο Παρασκευή 28 Ιουνίου, μόλις οκτώ ημέρες μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων κι ενώ οι αντίστοιχες των ειδικών μαθημάτων ολοκληρώνονται στις 2 Ιουλίου, αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων, οι οποίες θα αναρτηθούν στα κατά τόπους λύκεια.

Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι η βαθμολόγηση των γραπτών έχει ήδη ολοκληρωθεί στη συντριπτική πλειονότητα των βαθμολογικών κέντρων. Ελάχιστα απομένουν που αναμένεται σήμερα να ολοκληρώσουν τη βαθμολόγηση. Οι καταστάσεις με τους βαθμούς των υποψηφίων θα αποσταλούν αύριο, Πέμπτη 27 Ιουνίου, στο Υπουργείο Παιδείας και εκτός απροόπτου θα παραληφθούν από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας την Παρασκευή το πρωί.

Απαντες είναι σε ετοιμότητα. Μέσω ΕΛΤΑ θα ειδοποιηθεί η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας για την παραλαβή των σάκων με τα αποκόμματα. Οι σάκοι θα οδηγηθούν στα γραφεία στον πύργο του Μουρτζούκου, απ’ όπου θα κληθούν να τους παραλάβουν οι διευθυντές των λυκείων. Κάθε διευθυντής θα παραλάβει τον αντίστοιχο σάκο για το σχολείο του.

Οι διευθυντές θα επιστρέψουν στα λύκεια προκειμένου να προχωρήσουν σε έλεγχο των μηχανογραφικών καταστάσεων που θα συνοδεύουν τα αποκόμματα των τετραδίων εξέτασης. Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος οι διευθυντές θα παραλάβουν δύο μηχανογραφικές καταστάσεις: μία με τα πλήρη στοιχεία των υποψηφίων και μία που θα περιλαμβάνει κωδικούς και βαθμολογίες. Η δεύτερη θα είναι εκείνη που θα αναρτηθεί στους πίνακες ανακοινώσεων των λυκείων.

Μετά τη μία το μεσημέρι αναμένεται να έχουν αναρτηθεί στο σύνολο των λυκείων οι βαθμολογίες των υποψηφίων. Οι υποψήφιοι θα μπορούν επίσης να πληροφορούνται για τις επιδόσεις τους και ηλεκτρονικά μέσω της σελίδας results.it.minedu.gov.gr χρησιμοποιώντας τον οκταψήφιο αριθμό που πήραν από τα σχολεία τους.

Με την ανακοίνωση των βαθμολογιών οι υποψήφιοι μπορούν να ξεκινήσουν να συμπληρώνουν και το μηχανογραφικό τους δελτίο, το οποίο μπορούν να οριστικοποιούν έως και τη Δευτέρα 15 Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των υποψηφίων μόλις οκτώ ημέρες από την ολοκλήρωση των πανελλαδικών εξετάσεων για τα κύρια μαθήματα, βρίσκει ορισμένους υποψηφίους να εξακολουθούν να εξετάζονται σε ειδικά μαθήματα που απαιτούνται για την εισαγωγή τους σε συγκεκριμένες σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου, στις 6μ.μ., οι υποψήφιοι εξετάζονται στο ειδικό μάθημα Ελεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων, ενώ οι πανελλαδικές και για τα ειδικά μαθήματα ολοκληρώνονται την Τρίτη 2 Ιουλίου, στις 8:30π.μ., με το μάθημα των Ιταλικών.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
5
=