ΤΟΠΙΚΑ

Κρατήθηκε στη φυλακή για τρεις μήνες ενώ ήταν αθώος

κρατήθηκε-στη-φυλακή-για-τρεις-μήνες-ε-459585

Δικαιώθηκε τελικά ο 40χρονος Αλβανός, που έλεγε ότι το ένταλμα σύλληψής του αφορούσε σε άλλον

Απόφαση – δικαίωση για τον 40χρονο Αλβανό, που συνελήφθη στις 28 Μαρτίου από αστυνομικούς του Τμήματος Νοτίου Πηλίου και κρατήθηκε με ένταλμα σύλληψης για κατοχή ναρκωτικών με σκοπό τη διακίνηση, ενώ έλεγε ότι ήταν αθώος και ότι το ένταλμα δεν αφορούσε στα στοιχεία του ιδίου.

Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης αποφάσισε προχθές ότι ο 40χρονος έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος κρίνοντας ότι δεν ήταν ο κατηγορούμενος της υπόθεσης.

Από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του ο αλλοδαπός έλεγε ότι είναι αθώος και ότι τα στοιχεία του εντάλματος δεν ταίριαζαν με τα δικά του ούτε όσον αφορά στο πατρώνυμο και το μητρώνυμο ούτε όσον αφορά στο όνομα και το επίθετο.

Ωστόσο, ο αλλοδαπός κρατήθηκε επί τρεις μήνες αν και δεν είχε γίνει η ταυτοπροσωπία.

Εις βάρος του φαινόταν να εκκρεμεί ένταλμα από το Α’ Τμήμα Πλημμελειοδικών Βέροιας και διάταξη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης

Η εν λόγω υπόθεση άρχισε να απασχολεί αστυνομικές και δικαστικές αρχές το 2001 στη Βέροια. Τότε ήταν που δύο αλλοδαποί, κρίθηκαν αθώοι από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για το αδίκημα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Εντούτοις οι δύο αλλοδαποί είχαν καταδείξει ως κάτοχο των ναρκωτικών τον 40χρονο με αποτέλεσμα να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου