ΤΟΠΙΚΑ

Κουβέλης: Ενδιαφέρον για επενδύσεις στο Λιμάνι Βόλου

κουβέλης-ενδιαφέρον-για-επενδύσεις-σ-459670

Ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί για επενδύσεις από διάφορες Εταιρείες στο Λιμάνι του Βόλου, καθώς και για την κρουαζιέρα, όπως επεσήμανε σήμερα από τον Βόλο ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Φώτης Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε στον Νόμο που ψηφίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο από τη Βουλή για τις υποπαραχωρήσεις στα δέκα περιφερειακά Λιμάνια της χώρας. Οπως είπε, είναι έτοιμες οι διαδικασίες για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες του διαγωνισμό με βάση τον εθνικό και ενωσιακό δίκαιο, πως θα πρόκειται για διεθνή διαγωνισμό για επενδύσεις στο λιμάνι του Βόλου με το συγκεκριμένο δεδομένο ότι είναι από τα σημαντικότερα δέκα περιφερειακά λιμάνια της χώρας.

“Ο Βόλος έχει σημαντικές δυνατότητες που σχετίζονται με τη χωροθεσία του λιμανιού αναφορικά με τη γεωγραφική του παρουσία στην ευρύτερη περιοχή”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπ. Ναυτιλίας.

Ακολούθως αναφέρθηκε στα τρία σημεία του Νόμου για τις υποπαναχωρήσεις. Το πρώτο είναι ότι το λιμάνι διοικείται από Οργανισμό και εν προκειμένου για το Λιμάνι του Βόλου, από τον ΟΛΒ. Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι μπορεί ο ΟΛΒ σε συνεργασία με το ελληνικό δημόσιο θα προκηρύξει διαδικασίες για την προσέλκυση επενδύσεων. Τρίτο χαρακτηριστικό ότι εάν ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία και υπάρχουν επενδύσεις, αυτό θα σημαίνει ότι από τον τζίρο, ο ΟΛΒ θα εισπράττει ένα ποσοστό της τάξης του 5% και από το ποσό αυτό θα παίρνει το 3,5% η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Επιπρόσθετα, όπως υπογράμμισε ο κ. Κουβέλης, “εξαιρετικά σημαντικό είναι το γεγονός ότι κανένας επενδυτής δεν μπορεί να πάρει τη λειτουργία ολόκληρη του λιμανιού”.

Μετά την συνέντευξη Τύπου του κ. Κουβέλη έγινε η τελετή των εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος (4η ΠΕΔΙΛΣ), η οποία μετεγκαταστάθηκε στο κτίριο του επιβατικού σταθμού «ΙΑΣΩΝ».

Η τελετή πραγματοποίθηκε παρουσία του αρχηγού Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής αντιναυάρχου ΛΣ Σταμάτιου Ράπτη, καθώς και του α΄ υπαρχηγού Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής αντιναυάρχου ΛΣ Θεόδωρυ Κλιάρη, των γενικών γραμματέων του υπουργείου και των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου