ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Μια περιοδεία στη Μαγνησία που δεν μπορεί να επαναληφθεί

μια-περιοδεία-στη-μαγνησία-που-δεν-μπο-459823

Του Παύλου Γ. Μαρκάκη,

υπ. Βουλευτή της «Ελληνικής Λύσης»

Είχα την τύχη να οργανώσω και να συμμετάσχω στην περιοδεία που πραγματοποίησε ο Κυριάκος Βελόπουλος ως Προέδρος της «Ελληνικής Λύσης» στη Μαγνησία το Σάββατο 22 Ιουνίου.

Πρέπει κατ’ αρχάς να ευχαριστήσω δημόσια τον Πρόεδρο που επέλεξε μέσα στο σύντομο προεκλογικό του πρόγραμμα, τον Βόλο και τη Μαγνησία, γιατί ξέρω ότι προσκλήσεις που έχει είναι πολλές και πρέπει να δώσει προτεραιότητα σε λίγες.

Η δεύτερη παρατήρηση είναι ότι η επιτυχία της περιοδείας ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις τόσο τις δικές μου, όσο και όλων των υπολοίπων υποψηφίων του συνδυασμού μας.

Τέτοια αυθόρμητη και με αρκετό πολιτικό ρίσκο περιοδεία, χωρίς το κόμμα μας να διαθέτει τις υποδομές για οργανωμένες κινητοποιήσεις οπαδών και ψηφοφόρων δεν έχει προγραμματιστεί ούτε από «κόμματα εξουσίας».

Όμως, η βόλτα στην πλατεία του Αλμυρού απέδειξε ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος έχει μεγάλη αναγνωρισιμότητα, έχει το χάρισμα της επικοινωνίας και δεν διστάζει να συνομιλεί ακόμη και με ανθρώπους που έχουν προβληματισμούς ή αμφιβολίες αν πρέπει να τον εμπιστευθούν.

Συζήτησε με τον εμπορικό κόσμο, είδε ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης είδε ψηφοφόρους του, συνομίλησε ακόμη και με οπαδούς άλλων κομμάτων. Η συνάντηση αυτή ήταν αυθόρμητη και αληθινή, χωρίς στημένα πλάνα και έτοιμες ατάκες για τηλεοπτική προπαγάνδα.

Στον πεζόδρομο του Βελεστίνου συναντήσαμε όλες τις τάσεις της πολιτικής, ακόμη και τους πρωταγωνιστές των πρόσφατων Αυτοδιοικητικών εκλογών. Συναντήσαμε ψηφοφόρους που στοιχηματίζουν υπέρ του Κυριάκου Βελόπουλου, αλλά και άλλους που θέλουν να τον ψηφίσουν, αλλά πρώτα θέλουν να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ!

Όλοι τους, όμως, ήταν εγκάρδιοι και αναγνωρίζουν ότι μιλάει πατριωτικά, μιλάει αληθινά και χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος.

Προσωπικά στην περιοδεία συνάντησα παλιούς φίλους που δουλέψαμε μαζί στην Αυτοδιοίκηση (από τον Θύμιο παλιό γραμματέα της κοινότητας της Ανάβρας, μέχρι τον πρώην Δήμαρχο Βελεστίνου Δημήτρη Καζά) και μου έδωσαν ικανοποίηση όταν όλοι με αναγνώρισαν με θετικές και ανεπανάληπτες αναμνήσεις…

Στην Παραλία του Βόλου η υποδοχή ήταν πολυπληθείς και ζεστή… πάρα τη ζέστη…

Εδώ οι ψηφοφόροι που τον περίμεναν μέσα στον καύσωνα ήταν όλοι οπαδοί του… Τους χαιρέτησε και τους άκουσε, έναν – έναν χωριστά…

Τα ερωτήματα των δημοσιογράφων απαντήθηκαν με επάρκεια και πληρότητα και έδωσε την εικόνα και τη σιγουριά ενός Προέδρου που ξέρει να μάχεται, πάρα τον υπόγειο πόλεμο που δέχεται…

Με το πέρασμα στην αγορά και την παραλία της Αγριάς ολοκληρώθηκε μέσα στα χρονικά πλαίσια που βάλαμε η περιοδεία του Προέδρου της «Ελληνικής Λύσης» στον Βόλο και στη Μαγνησία.

Δεν ξέρω αν αυτή την προεκλογική περίοδο άλλοι πολιτικοί αρχηγοί θα επισκεφτούν την περιοχή μας. Νομίζω ότι οι περισσότεροι θα το αποφύγουν, γιατί δεν διαθέτουν λαϊκά ερείσματα και άλλοι θα το ματαιώσουν…

Το σίγουρο είναι ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος με την περιοδεία του και την αγάπη που του έδειξε ο κόσμος δημιούργησε ένα πολιτικό προηγούμενο που δεν μπορεί να επαναληφθεί από κανέναν πολιτικό αρχηγό…

Σ’ ευχαριστούμε Πρόεδρε..

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου