ΤΟΠΙΚΑ

Νίκος Χαυτούρας: «Είναι ανήθικο για την Πολιτεία μας να πληρώνει φόρους το Ορφανοτροφείο»

νίκος-χαυτούρας-είναι-ανήθικο-για-τη-460579

Το Ορφανοτροφείο του Βόλου επισκέφτηκε ο υποψήφιος Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Μαγνησίας, νευροχειρουργός Νίκος Χαυτούρας. Συζήτησε με τον πρόεδρο κ. Κώστα Θεοδώρου και την Διοίκηση του Ιδρύματος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ άκουσε με προσοχή τα αιτήματά τους και τις προτάσεις τους.

Ο γιατρός παρατήρησε ότι “είναι ανήθικο για την πολιτεία μας να πληρώνει φόρους το Ορφανοτροφείο καθώς ιδρύματα με ανάλογη προσφορά θα πρέπει να βοηθούνται από την Πολιτεία και όχι το κράτος να περιμένει να συγκεντρώσει χρήματα από την δραστηριότητα του Ορφανοτροφείου. Ανάμεσα σε όλα τα άλλα θα πρέπει να προωθηθεί η Γραμματεία Ιδρυμάτων σε πανελλαδικό επίπεδο, ενώ είναι απαραίτητο να συγκροτηθούν προγράμματα αποκατάστασης των παιδιών του ιδρύματος με επαγγελματική αποκατάσταση και επαγγελματικό προσανατολισμό των παιδιών μέσα από υπηρεσίες του Δημοσίου”.

Παιδιά και Διοίκηση ευχαρίστησαν τον υποψήφιο Βουλευτή που δεσμεύτηκε να είναι δίπλα τους και να τους στηρίζει σε κάθε βήμα.

Επίσκεψη στο Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου

Με την Διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου είχε συνάντηση ο υποψήφιος Βουλευτής Νίκος Χατούρας. Η Διοίκηση των ΚΤΕΛ επεσήμανε ως μεγαλύτερα ζητήματα σήμερα την υπερφορολόγηση και το ασφαλιστικό. Ο κ. Χαυτούρας υποσχέθηκε κάθε δυνατή στήριξη στην προσπάθεια τους ενώ ενημερώθηκε για τις ειδικές διαδρομές που πραγματοποιεί το Αστικό ΚΤΕΛ για τους τουρίστες των κρουαζιερόπλοιων και την ξενάγησή τους στα αξιοθέατα, τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της πόλης μας.

Ένα από τα θέματα που απασχόλησαν ιδιαίτερα την συνάντηση ήταν η προσοχή που ζητήθηκε από την πολιτεία από το Αστικό ΚΤΕΛ στο μελλοντικό άνοιγμα του επαγγέλματος.

Επίσκεψη στο Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Όρασης

Το Σωματείο ατόμων με αναπηρία Όρασης Μάγνητες Τυφλοί στο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου της Μητρόπολης Δημητριάδος επισκέφθηκε ο υποψήφιος Βουλευτής Νίκος Χαυτούρας.

Ενημερώθηκε για τα αιτήματα των μελών του Σωματείου που πασχίζουν για την όσο το δυνατόν μείωση των συνεπειών στα άτομα με αναπηρία. Το Σωματείο προσπαθεί για την μείωση των εμποδίων στην πρόσβαση των μελών του στο Νοσοκομείο και τις υπηρεσίες. Ένα από τα βασικά ζητήματα είναι ο αποκλεισμός λόγω της μη εκπαίδευσης κάτι που πρέπει να ξεπεραστεί με τη στήριξη της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τέλος ο κ Χαυτούρας επισκέφθηκε την Διεύθυνση Μηχανολογικού της Αντιπεριφέρειας Μαγνησίας όπου ενημερώθηκε για το αντικείμενο της υπηρεσίας αλλά και το μη επαρκή αριθμό των εργαζομένων. Το Μηχανολογικό αντιμετωπίζει ένα τεράστιο φόρτο εργασίας δυσανάλογο με τον αριθμό του προσωπικού, είπε ο κ. Χαυτούρας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου