ΤΟΠΙΚΑ

Σε 361 τμήματα οι εκλογές στη Μαγνησία

σε-361-τμήματα-οι-εκλογές-στη-μαγνησία-460671

Θα λειτουργήσουν τρία μικτά ετεροδημοτών και δύο στις φυλακές – «Πυρετός» ενόψει της 7ης Ιουλίου

«Πυρετός» προετοιμασίας στη Μαγνησία ενόψει του ανοίγματος της κάλπης στις 7 Ιουλίου για την ανάδειξη των έξι εκπροσώπων του νομού στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ηδη από την Διεύθυνση Διοικητικού και Οικονομικού της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων έχουν οριστεί τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα προσέρχονται οι ψηφοφόροι για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Σύμφωνα με την προϊσταμένη της διεύθυνσης, κ. Ιωάννα Καραδήμα, στη Μαγνησία θα λειτουργήσουν συνολικά 361 εκλογικά τμήματα εκ των οποίων τα δύο στις φυλακές και τρία μικτά ετεροδημοτών. Εχουν μάλιστα προσδιοριστεί και οι αίθουσες ψηφοφορίας στις οποίες θα στηθούν κάλπες και παραβάν.

Σήμερα, Τρίτη 25 Ιουνίου θα γίνει η ανακήρυξη των συνδυασμών από τον Αρειο Πάγο και αύριο, Τετάρτη 26 Ιουνίου θα αναδειχθούν τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών και οι αναπληρωτές τους. Εως την Παρασκευή 28 Ιουνίου οι συνδυασμοί και οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν δώσει στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας επαρκής αριθμό ψηφοδελτίων για τις ανάγκες των εκλογικών τμημάτων. Την Κυριακή 30 Ιουνίου λήγει η προθεσμία παράδοσης ψηφοδελτίων για τα τμήματα των ετεροδημοτών.

Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας θα δώσει στη συνέχεια στους κατά τόπους Δήμους σάκους με ψηφοδέλτια και εκλογικό υλικό προκειμένου να τα παραλάβουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι.

Εως τις 4 Ιουλίου τα πάντα θα πρέπει να είναι έτοιμα για την απρόσκοπτη διεξαγωγών των εθνικών εκλογών.

Υπενθυμίζεται ότι οι έδρες της Μαγνησίας είναι έξι και βγαίνουν βάσει του πληθυσμού της και συγκεκριμένα του νόμιμου πληθυσμού όπως καταγράφτηκε στην γενική απογραφή έως 24 Μαΐου 2011. Σύμφωνα με την απογραφή ο αριθμός του πληθυσμού του νομού ανέρχεται στις 189.661 δημότες οι οποίοι θα εκλέξουν έξι βουλευτές.

Βάσει του πληθυσμού ορίζεται και ο αριθμός των υποψηφίων σε κάθε ψηφοδέλτιο. Στη Μαγνησία κάθε ψηφοδέλτιο μπορεί να έχει έως οκτώ υποψηφίους βουλευτές.

Αυτή τη φορά η εκλογική διαδικασία θα είναι πιο απλή για τους ψηφοφόρους σε σχέση με τις τετραπλές εκλογές της 26ης Μαΐου. Οι ψηφοφόροι θα μπουν μόνο μία φορά πίσω από το παραβάν και μπορούν να «σταυρώσουν» έως δύο υποψήφιους από το ψηφοδέλτιο που θα επιλέξουν.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου