ΤΟΠΙΚΑ

Θα μείνουν άνεργοι εξαιτίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

θα-μείνουν-άνεργοι-εξαιτίας-της-τραιν-460694

Βιομηχανικοί εργάτες, νοσηλευτές και σερβιτόροι «πληρώνουν αδρά» την ακατανόητη απόφαση να καταργηθεί το πρώτο πρωινό δρομολόγιο των 05.30

Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης δεκάδες Βολιώτες εργαζόμενοι, που καθημερινά μετακινούνται από τον Βόλο στη Λάρισα με τον σιδηρόδρομο, διότι εργάζονται στη γειτονική πόλη. Εδώ και έναν μήνα βιώνουν «των παθών τους τον τάραχο», αφού κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους ανά πάσα στιγμή και η αποκλειστική ευθύνη θα βαραίνει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που από τις 20 Μαΐου κατήργησε το πρωινό δρομολόγιο των 05.30 από τον Βόλο προς Λάρισα, αφήνοντας σύξυλο το επιβατικό κοινό. Τραγική ειρωνεία ότι το πρώτο λεωφορείο του ΟΣΕ από Βόλο για Λάρισα ξεκινά στις 06.00 και ενώ θα μπορούσε αν ξεκινούσε μισή ώρα νωρίτερα να εξυπηρετήσει τους επιβάτες, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ περί άλλων «τυρβάζει».

«Θύματα» της κατάργησης του πρωινού δρομολογίου βιομηχανικοί εργάτες, νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, υπάλληλοι στον τομέα των υπηρεσιών, οι οποίοι απασχολούνται στη γειτονική Λάρισα.

Μέχρι πριν έναν μήνα αυτοί οι άνθρωποι, βιοπαλαιστές του μεροκάματου στο σύνολό τους, μετακινούνταν με το πρώτο πρωινό δρομολόγιο των 05.30 από τον Βόλο στη Λάρισα και «ούτε γάτα – ούτε ζημιά». Από τις 20 Μαΐου και μετά το πρώτο δρομολόγιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλου για τη Λάρισα… μεταφέρθηκε στις 06.50. Ακόμη και με χίλια… να τρέξει πάνω στις ράγες το τρένο, πράγμα πολύ δύσκολο, διότι πρόκειται εκτός όλων των άλλων και για παλαιές αμαξοστοιχίες που κατά καιρούς… έχουν βγει εκτός χρόνου, οι εργαζόμενοι που πρέπει να μεταβούν εγκαίρως στις δουλειές τους δεν πρόκειται να «χτυπήσουν κάρτα» πριν τις 08.15 το πρωί.

Οπως γίνεται αντιληπτό, μέσα σ’ έναν μήνα στη ζωή τους και στον εργασιακό τους βίο έχουν έρθει «τα πάνω – κάτω». Οι περισσότεροι για να παρουσιάζονται εγκαίρως στην εργασία τους και να μη βρεθούν στον δρόμο, αναγκάζονται να πληρώνουν ταξί για τη μετάβασή τους από Βόλο για Λάρισα.

«Το πρώτο δρομολόγιο, που εκτελούνταν μέχρι πρότινος από Βόλο προς Λάρισα στις 05.30, ήταν και είναι απαραίτητο για τη μετακίνηση προς την εργασία μας τόσο τις καθημερινές, όσο και τα Σαββατοκύριακα», λένε εργαζόμενοι που θίγονται από τη συγκεκριμένη απόφαση και βρίσκονται πλέον σε απόγνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ήδη οι θιγόμενοι συγκεντρώνουν υπογραφές διαμαρτυρίας, οι οποίες θα αποσταλούν προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών έγινε επίσης ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μπάμπης Παυλάκης που ρωτήθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ χαρακτήρισε την απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ακατανόητη και έκανε γνωστό ότι ο Σύνδεσμος έχει αποστείλει επιστολή προς την εταιρεία ζητώντας αφενός την ανάκληση της κατάργησης του δρομολογίου και αφετέρου την εξυπηρέτηση των εργαζομένων με το λεωφορείο του ΟΣΕ το οποίο ξεκινά για τη Λάρισα στις 06.00 το πρωί. Το δρομολόγιο αυτό θα μπορούσε να τροποποιηθεί και να ξεκινά μισή ώρα νωρίτερα, στις 05.30 δηλαδή, ώστε να εξυπηρετούνται οι εργαζόμενοι που μετακινούνται καθημερινά στη Λάρισα. Μέχρι σήμερα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν έχει απαντήσει στο συγκεκριμένο αίτημα.

Είχε πληρότητα

Σύμφωνα με εργαζόμενους που ανήκουν στην κατηγορία των θιγομένων, το πρώτο δρομολόγιο των 05.30 που καταργήθηκε είχε πληρότητα, τόσο τις καθημερινές, όσο και τα Σαββατοκύριακα καθώς μετακινούνται μ’ αυτό πολλοί εργαζόμενοι, αλλά και φοιτητές. «Δεν είναι δυνατόν να μη νοιάζεται η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για επιβάτες που επί καθημερινής βάσης επιλέγουν να στηρίξουν το σιδηρόδρομο και να ταξιδεύουν με το τρένο. Η απόφαση αυτή είναι ακατανόητη και ανάλγητη, διότι δεν λαμβάνει υπόψη η ΤΡΑΙΝΟΣΕ το πρόβλημα που δημιουργείται σε ανθρώπους του μεροκάματου» ήταν η επισήμανση εργαζόμενης στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, που τις τρεις τελευταίες εβδομάδες έχει υποστεί οικονομική αφαίμαξη πληρώνοντας κάθε μέρα ταξί το πρωί για να είναι εγκαίρως και εντός ωραρίου στην εργασία της.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου