ΤΟΠΙΚΑ

ΕΦΚΑ Βόλου: «Σάουνα» για ασφαλισμένους και προσωπικό

εφκα-βόλου-σάουνα-για-ασφαλισμένου-460849

Ασυντήρητα τα μηχανήματα κλιματισμού – Σε συνθήκες ασφυξίας οι συναλλαγές με το κοινό

Σε «χαμάμ» έχουν μετατραπεί διοικητικές υπηρεσίες και ιατρεία στο κτίριο της οδού Ξενοφώντος με Θρακών, όπου στεγάζονται το κεντρικό υποκατάστημα του ΕΦΚΑ Βόλου και το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου (πρώην ΠΕΔΥ) αντίστοιχα.

Η άνοδος της θερμοκρασίας έχει μετατρέψει όλους τους χώρους κυριολεκτικά σε «θαλάμους αερίων», με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα μέσα στο κτίριο να είναι αποπνικτική.

Ασφαλισμένοι με προγραμματισμένα ραντεβού τις τελευταίες μέρες ασφυκτιούν κυριολεκτικά, προσπαθώντας να δροσιστούν με βεντάλιες και εμφιαλωμένα νερά την ώρα αναμονής έξω από τα ιατρεία. Το ίδιο ισχύει και για όσους συναλλάσσονται με τις διοικητικές υπηρεσίες, που επίσης ο κλιματισμός δεν λειτουργεί.

Διοικητικοί υπάλληλοι, γιατροί και νοσηλευτές βιώνοντας για ένα ακόμη καλοκαίρι το «μαρτύριο» πλήρωσαν από την τσέπη τους και αγόρασαν ανεμιστήρες, με τους οποίους πορεύονται… μέχρι οι αρμόδιοι να δεήσουν να βρουν λύση στο θέμα του κλιματισμού, το οποίο ανακύπτει κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εξαιτίας της μη συντήρησης των μηχανημάτων αφενός και αφετέρου της μη προμήθειας νέων κλιματιστικών στους χώρους που επιβάλλεται η αντικατάσταση μηχανημάτων λόγω φθορών.

Υπηρεσιακοί παράγοντες που ρωτήθηκαν από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ δεν ήταν σε θέση να απαντήσουν με σιγουριά πότε και αν τελικά το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες για το κομμάτι του κτιρίου που ανήκει οργανικά στον ΕΦΚΑ, ο Οργανισμός διενήργησε πανελλαδικό διαγωνισμό για όλα τα υποκαταστήματα προκειμένου να αναδειχτεί εργολάβος για τη συντήρηση του κλιματισμού, κρίθηκε όμως άγονος. Τώρα οι υπηρεσίες προσπαθούν αντιμετωπίσουν το θέμα σε συνεννόηση με ντόπιους επαγγελματίες, χωρίς ωστόσο να είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει έγκαιρη παρέμβαση για να λειτουργήσουν τα μηχανήματα

Καθημερινά πάντως πολλοί ασφαλισμένοι διαμαρτύρονται έντονα στους υπαλλήλους υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν σε μία δημόσια υπηρεσία που δέχεται κάθε μέρα μεγάλο όγκο συναλλασσομένων να επικρατούν τέτοιες συνθήκες, ειδικά τις ημέρες που επικρατούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου