ΤΟΠΙΚΑ

Ο Γιάννης Σακκόπουλος στο Εργατικό Κέντρο: Δεσμευόμαστε για κατάργηση των Νόμων της ντροπής

ο-γιάννης-σακκόπουλος-στο-εργατικό-κέ-460934

Ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας του ΚΙΝΑΛ κ. Γιάννης Σακκόπουλος συναντήθηκε με το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Βόλου και τόνισε στη συνάντηση με τον κ. Παπαδημόπουλο και τον κ. Βασιλείου ότι επιβάλλεται να ασκηθούν και από το Εργατικό Κίνημα πιέσεις ώστε να δημιουργηθεί το Εμπορευματικό Κέντρο στο Βελεστίνο γιατί θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί στο όνομα των μικροσυμφερόντων.

Ο κ. Σακκόπουλος ανέφερε πως “οι ψυχροί αριθμοί των λουκέτων και των ανέργων αποτυπώνουν την εικόνα της Μαγνησίας στην εποχή των μνημονίων. Τα προβλήματα στη Μαγνησία, σε αντίθεση με την εικόνα «ανάπτυξης» και «τιθάσευσης της ανεργίας», που «βλέπει» ο κ. Τσίπρας, είναι εδώ. Οι «ελεύθεροι» εργαζόμενοι του κ. Μητσοτάκη χωρίς ζωή και δικαιώματα έρχονται να σκληρύνουν ακόμα περισσότερο την πραγματικότητα”.

Ο κ. Σακκόπουλος κατέθεσε τη δέσμη μέτρων του ΚΙΝΑΛ για αλλαγή ρότας της χώρας προκειμένου να δημιουργηθεί πραγματική ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.

Αναλυτικά:

Αύξηση του Κατώτερου Μισθού, μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και συμφωνία των Κοινωνικών Εταίρων

-Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις με ενίσχυση και υποχρεωτική εφαρμογή των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων.

-Κατώτερη εγγυημένη σύνταξη για τον μεμονωμένο συνταξιούχο στα 500 ευρώ.

-Κανένα παιδί έξω από τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

– Επιδότηση της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό Τομέα

Η μισθολογική δαπάνη για κάθε επί πλέον θέση εργασίας στις επιχειρήσεις, υπολογίζεται ως έξοδο – που εκπίπτει της φορολογίας – με συντελεστή αυξημένο κατά 50%.

Και ειδικά για νέους, άνεργους άνω των 55 ετών, γυναίκες άνεργες ο συντελεστής αυξάνεται κατά 50%.

Στροφή των Προγραμμάτων που επιδοτεί το ΕΣΠΑ, από τα stage στο Δημόσιο, σε Προγράμματα Εργασιακής Εμπειρίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού Τομέα, ώστε να δημιουργηθούν πραγματικές γνώσεις και δεξιότητες και να βρίσκουν οι άνεργοι δουλειά.

Επίσης τόνισε χαρακτηριστικά πως “θα υπάρξει κατάργηση του Νόμου της ντροπής, του Νόμου Κατρούγκαλου, που υπονομεύει την Κοινωνική Ασφάλιση, μετατρέπει τις συντάξεις σε φιλοδωρήματα, εξοντώνει επαγγελματίες, εργαζόμενους, αγρότες και επιστήμονες”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου