ΤΟΠΙΚΑ

Διακομιδή καρκινοπαθών στα χέρια στο Νοσοκομείο Βόλου!

διακομιδή-καρκινοπαθών-στα-χέρια-στο-461051

Βλάβη στο υπόγειο έβγαλε εκτός λειτουργίας και τα δύο ασανσέρ – Συνοδοί καρκινοπαθών και γιατροί μετέφεραν τους ασθενείς στα χέρια από τις σκάλες- Ακυρώνονται μέχρι και ραντεβού

Τραγικές καταστάσεις ζουν καρκινοπαθείς και συνοδοί τους από χθες το πρωί στην παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου Βόλου, όπου λειτουργεί η Μονάδα Χημειοθεραπείας. Η μονάδα που στεγάζεται στον πρώτο όροφο είναι προσβάσιμη για δεύτερη ημέρα σήμερα μόνο από τις σκάλες καθώς και οι δύο ανελκυστήρες που υπάρχουν τέθηκαν εκτός λειτουργίας μετά από βλάβη που παρουσιάστηκε στο υπόγειο του κτιρίου.

Καρκινοπαθείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία αναγκάζονται εξουθενωμένοι να κατεβαίνουν ένα- ένα τα σκαλιά, αφού τα ασανσέρ δεν λειτουργούν. Η αναστάτωση είναι μεγάλη. Ταλαιπωρημένοι ασθενείς που προσέρχονται στο νοσοκομείο για τη θεραπεία τους από το Πήλιο ή τα νησιά, υποβάλλονται σε μία ακόμη ταλαιπωρία. Τα παραπάνω για όσους στέκονται στα πόδια τους και μπορούν έστω και σιγά- σιγά να ανέβουν ή να κατέβουν τις σκάλες.

Γιατί υπάρχουν και καρκινοπαθείς που προσέρχονται για θεραπεία σε αναπηρικά αμαξίδια. Απελπισμένη κόρη γυναίκας με καρκίνο που μόλις είχε υποβληθεί σε χημειοθεραπεία επικοινώνησε χθες με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για να διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση. Δεν μπορούσε να κατεβάσει τη μητέρα της στο ισόγειο ελλείψει ασανσέρ. «Το κτίριο βγάζει συνεχώς προβλήματα τα οποία βιώνουμε ως συγγενείς ασθενών. Κάτι πρέπει να γίνει. Δεν μας φθάνει η ταλαιπωρία με την περιπέτεια της υγείας των δικών μας ανθρώπων», ξέσπασε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Δεν ήταν όμως το μοναδικό περιστατικό. Καρκινοπαθής που ήταν προγραμματισμένη να κάνει χημειοθεραπεία, παρουσίασε πρόβλημα στην υγεία της και έπρεπε να μεταφερθεί στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Τραυματιοφορέας και μία γιατρός που επιτέλεσε χρέη… τραυματιοφορέα μετέφεραν τη γυναίκα στα χέρια από τις σκάλες μέχρι το ΤΕΠ!

Σήμερα η ταλαιπωρία συνεχίζεται από το πρωί. Σύζυγος καρκινοπαθούς που κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο, αναγκάστηκε να ακυρώσει το ραντεβού επειδή δεν μπορούσε να ανεβάσει τον άνθρωπό της από τις σκάλες και να ορίσει νέο ραντεβού με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κατάσταση της υγείας του.

Πηγές του νοσοκομείου ανέφεραν ότι πάντα θα πρέπει να υπάρχει back-up για να μην ταλαιπωρούνται ασθενείς κυρίως καρκινοπαθείς, ενώ υπογράμμισαν την ανάγκη συντηρήσεων στην παλιά πτέρυγα του νοσοκομείου Βόλου για να προλαμβάνονται βλάβες και προβλήματα.

Όπως έγινε γνωστό από το γραφείο της Διοίκησης του «Αχιλλοπουλείου» Νοσοκομείου Βόλου, το πρόβλημα εντοπίστηκε στο υπόγειο. Υπήρξε βλάβη με αποτέλεσμα να γεμίσει νερά και μέχρι την απάντληση των υδάτων παραμένουν εκτός λειτουργίας και οι δύο ανελκυστήρες.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου