ΤΟΠΙΚΑ

Αντιπαράθεση παρατάξεων στην ΑΓΕΤ

αντιπαράθεση-παρατάξεων-στην-αγετ-434595

Εκτακτη συνέλευση εργαζομένων στην ΑΓΕΤ στο Βόλο αύριο Παρασκευή. Οι παρατάξεις της μειοψηφίας ζήτησαν τη σύγκληση έκτακτης συνέλευσης με αφορμή πρακτικό συμφωνίας που χρεώνεται στην πλειοψηφία του σωματείου της Ένωσης Προσωπικού Τσιμέντων και φέρεται να αφορά στις διαπραγματεύσεις των σωματείων με την εταιρία για τη νέα κλαδική σύμβαση.

«Δεν υπάρχει καμία μυστική συμφωνία» απαντά ο πρόεδρος του σωματείου Βάιος Κουκλουμπέρης, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Κίνηση Εργαζομένων ΑΣΚΕ- Βάρδια.

Η παραταξιακή κόντρα μέσα στο σωματείο της ΑΓΕΤ στο Βόλο ξέσπασε από την προηγούμενη Παρασκευή, πήρε ωστόσο δημοσιότητα χθες μετά από ανακοίνωση που είδε το φως της δημοσιότητας από την παράταξη ΑΣΚΕ – Βάρδια που κάνει λόγο για μεθοδεύσεις, αποδίδει μομφή περί «υπόγειας συνεννόησης» με την εταιρία για να μεταφερθούν οι διαπραγματεύσεις σε άλλη ημερομηνία και ενώ ήδη είχε δοθεί εξουσιοδότηση για απεργιακές κινητοποιήσεις με αφορμή το αίτημα της ΑΓΕΤ για κούρεμα επιδομάτων.

«Καταγγέλλουμε για την καθυστέρηση υλοποίησης της εξουσιοδότησης (πριν από ένα μήνα) από τους εργαζόμενους για κινητοποιήσεις (ποσοστό 95%). Σας άδειασαν κύριοι οι συνάδελφοι του Μηλακίου με την πρόταση προς το συντονιστικό για την προκήρυξη απεργίας στις 14-6-2011 για τα αιτήματα, ενώ εσείς παίζετε με τον χρόνο που πιστεύουμε ότι το θέλει και η εταιρία. Εμείς πιστεύουμε ότι η συνέχιση των διαπραγματεύσεων με αυτή την σύνθεση δεν θα βγάλει ποτέ από πάνω της την υπόνοια – ρετσινιά του ξεπουλήματος των συμφερόντων» επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΑΣΚΕ – Βάρδια.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Τσιμέντων Βάιος Κουκλουμπέρης που δέχεται πυρά σε προσωπικό επίπεδο, ερωτηθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία «μυστική συμφωνία» και απέδωσε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από μία «διαρροή», που ωστόσο «επιχειρούν να εκμεταλλευθούν ορισμένοι -όπως τόνισε- προκειμένου να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Κουκλουμπέρη το όλο θέμα είναι καθαρά τυπικό και δεν πρόκειται να επηρεάσει τις αποφάσεις της Συντονιστικής που είναι ξεκάθαρες ως προς την απόφαση για κινητοποιήσεις, αφού στη συνάντηση που μεταφέρεται εκτός απροόπτου για τις 21 Ιουνίου λόγω μεταφοράς των κεντρικών γραφείων της εταιρίας, θα απαιτηθεί να υπογραφεί πρακτικό συμφωνίας που θα καλύπτει και τις δύο πλευρές ότι δεν θα καταγγελθεί η υπάρχουσα κλαδική σύμβαση που είναι σε ισχύ μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου