ΤΟΠΙΚΑ

58 προσλήψεις στην καθαριότητα του Δήμου Βόλου

58-προσλήψεις-στην-καθαριότητα-του-δήμο-461583

Διμηνίτες θα αναλάβουν τη δασοπροστασία στα 400 τετραγωνικά χιλιόμετρα δασών του Δήμου Βόλου

Πράσινο φως για την πρόσληψη 58 εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Βόλου που θα αναλάβουν το έργο της δασοπροστασίας, άναψε στη χθεσινή του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Βόλου. Προ ημερών, καθήκοντα στην υπηρεσία καθαριότητας ανέλαβαν 45 διμηνίτες που όμως απασχολούνται για τον καθαρισμό των ακτών του Δήμου Βόλου.

Οι νέες προσλήψεις αναμένεται να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες τους καλοκαιρινούς μήνες αναφορικά με τη δασοπροστασία και δεδομένου ότι ο Δήμος Βόλου έχει έκταση 400 τετραγωνικών χιλιομέτρων αστικά και περιαστικά δάση. Αυτά είναι η Γορίτσα, η Επισκοπή, η Ανωμαλιά, τα Πευκάκια και τα Χάνια, ο Αγιος Λαυρέντιος, η Δράκεια και ο Αγιος Βλάσιος. Σε αυτές τις περιοχές θα υπάρχει καθημερινή περίπολος για την πρόληψη των πυρκαγιών, στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο καθαριότητας και υπεύθυνο πολιτικής προστασίας, Γιώργο Πράττο, ο συνδυασμός της υψηλής βροχόπτωσης και των υψηλών θερμοκρασιών οδήγησε σε αύξηση της πυκνότητας της βλάστησης και θα πρέπει άμεσα να αφαιρεθεί η ξερή βλάστηση.

Βάσει του προγραμματισμού που έχει γίνει θα προσληφθούν 40 εργάτες καθαριότητας ΥΕ, 15 οδηγοί οχημάτων με άδεια κατηγορίας ΔΕ, ένας χειριστής μηχανήματος έργου ΔΕ και δύο κηπουρού ΔΕ.

Οι προσλήψεις εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία, με τον εκπρόσωπο της ΛΑΣ, Απ. Τσαλούχα να ψηφίζει αρνητικά.

Το χρώμα του χρήματος βλέπουν οι σχολικοί τροχονόμοι

Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε και ο συμβιβασμός που πρότειναν οι σχολικοί τροχονόμοι προκειμένου να λάβουν τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται.

Πρόκειται για σχολικούς φύλακες που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, απολύθηκαν και το 2015 επαναπροσλήφθηκαν, δικαιώθηκαν στα Δικαστήρια για τα χρήματα που διεκδικούσαν για την περίοδο της διαθεσιμότητας και απόλυσής τους, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν αποζημιωθεί.

Οι σχολικοί φύλακες έχουν δικαιωθεί τόσο πρωτόδικα, όσο και στο Εφετείο, με δικαστικές αποφάσεις που εκδόθηκαν το 2015 και το 2017. Τους επιδικάστηκε η διαφορά του μισθού (25%) που δεν έλαβαν όσο ήταν σε διαθεσιμότητα (από τον Ιούλιο του 2013 έως και τον Μάιο του 2014), οπότε και έπαιρναν αποδοχές στο 75%, αλλά και οι μισθοί και τα δώρα για την περίοδο που είχαν απολυθεί (από Μάιο του 2014 έως και Απρίλιο του 2015). Πρόκειται για συνολικό ποσό 550.000 ευρώ.

Ο συμβιβασμός που περιλαμβάνει την απόδοση των χρημάτων σε έως και πέντε δόσεις εγκρίθηκε και άμεσα οι σχολικοί φύλακες αναμένεται να δουν το χρώμα του χρήματος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου