ΤΟΠΙΚΑ

Σειρά συναντήσεων του υποψήφιου Βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Νίκου Χαυτούρα

σειρά-συναντήσεων-του-υποψήφιου-βουλ-462007

Με τον πρόεδρο της Ένωσης Γονέων δημοσιογράφο Ηλία Κουτσερή συναντήθηκε ο υποψήφιος Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Μαγνησίας Νίκος Χαυτούρας. Ο πρόεδρος ενημέρωσε το γιατρό για τα θέματα που απασχολούν τους γονείς των μαθητών, ιδιαίτερα τα ζητήματα με την εκπαίδευση και την λειτουργία των Σχολείων. Η Ένωση Γονέων ζήτησε Εθνική Πολιτική στα θέματα της παιδείας χωρίς αλλαγές εκπλήξεις από κάθε κυβέρνηση. Περισσότερα κονδύλια για την εκπαίδευση, βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής και επίλυση όπου υπάρχουν προβλήματα στην κτιριακή υποδομή των Σχολείων. Συζητήθηκαν επίσης θέματα όπως οι Σχολικοί Τροχονόμοι και Φύλακες στα εκπαιδευτικά συγκροτήματα. Ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα είναι το θέμα του αριθμού των μονίμων εκπαιδευτικών που δεν επαρκούν και οι μεγάλες καθυστερήσεις στον ορισμό και την τοποθέτηση των αναπληρωτών.

Ο κ. Χαυτούρας άκουσε με προσοχή τους γονείς και υποσχέθηκε όχι μόνο στήριξη αλλά δεσμεύτηκε να προωθεί τα θέματα της Ένωσης και να εξασφαλίζει την συμμετοχή των εκπροσώπων της στα κέντρα των αποφάσεων στην Αθήνα. Από την Ένωση Γονέων παραβρέθηκαν στην συνάντηση εκτός από το πρόεδρο και η κ. Πασχούδη και οι κ.Παπαντωνίου και Μπέκος.

Συνάντηση με την Ένωση Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση κατά πλάκας

Επίσης, με τους ανθρώπους της Ένωσης πολλαπλής σκλήρυνσης κατά πλάκας συναντήθηκε ο υποψήφιος Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ νευροχειρουργός Νίκος Χαυτούρας. Η πρόεδρος κ. Γιούλι Στανίση ενημέρωσε το γιατρό για τις δραστηριότητες και τις προσπάθειες της Ένωσης να στηρίξει τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν την συγκεκριμένη ασθένεια ενώ παρουσίασε τα ζητήματα που καλείται να επιλύσει η πολιτεία για αυτά τα άτομα. Όπως είπε η κ Στανίση η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μια νευρολογική πάθηση που μπορεί να έχει εμφανή συμπτώματα – τα κινητικά- αλλά μπορεί να έχει και μη ορατά, σημειώνοντας ότι τα συμπτώματα αυτά μπορεί να είναι προβλήματα όρασης, διαταραχές στην κίνηση, κόπωση.«Το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχει η οικογένεια, παρά ο ίδιος ο ασθενής. Ο ασθενής έχει να αντιμετωπίσει την δύσκολη καθημερινότητα. Αλλά το πιο δύσκολο είναι η αντιμετώπιση από την οικογένεια. Πρέπει όλοι να είναι κοντά στον ασθενή, ενώ και τα μέλη της οικογένειας πρέπει να έχουν μια ψυχολογική στήριξη» ανέφερε.
Ο κ Χαυτούρας και λόγω της ειδικότητας του νευροχειρουργού γνωρίζει από κοντά τα ζητήματα και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την στήριξη των ασθενών.

Ενημέρωση στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Την Διεύθυνση Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης Μαγνησίας επισκέφθηκε ο υποψ. Βουλευτής Νίκος Χαυτούρας. Ο προϊστάμενος κ. Σωκράτης Σαβελίδης τον ενημέρωσε για θέματα των Σχολείων αλλά κα τα ζητήματα που πρέπει να προωθηθούν για τους εκπαιδευτικούς

Θα πρέπει να δημιουργηθεί ξεχωριστή Περιφερειακή Διεύθυνση αποσπάσεων για τα νησιά των Βορείων Σποράδων, να δοθούν κίνητρα στους καθηγητές από τους δήμους με εξασφαλισμένη κατοικία για την διαμονή των εκπαιδευτικών. Ο κ. Σαβελίδης τόνισε ότι απαιτούνται ακόμη δυο Σχολικά Συγκροτήματα στο Βόλο ενώ πρότεινε την επαναλειτουργία του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων. Τέλος ζήτησε να μην ξαναγίνουν απολύσεις καθηγητών όπως το 2013 με υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης τότε τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην Μακρυράχη

Τη λιτανεία της εικόνας του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή στην Μακρυράχη παρακολούθησε το απόγευμα της Κυριακής 23 Ιουνίου ο υποψήφιος Βουλευτής Μαγνησία του ΚΙΝΑΛ Νίκος Χαυτούρας. Ο γιατρός μαζί με πλήθος πιστών πήρε μέρος στις λατρευτικές εκδηλώσεις και στο πανηγύρι του χωριού που ακολούθησε στην κεντρική πλατεία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου