ΤΟΠΙΚΑ

Οριστικές αποκαταστάσεις από φθινόπωρο

οριστικές-αποκαταστάσεις-από-φθινόπ-462072

Ξεκινούν στο λιμάνι του Αη – Γιάννη, στον πεζόδρομο στο Παπά Νερό και στο τοιχίο των Αγίων Σαράντα

Μετά τις 15 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα οριστικής επιδιόρθωσης των ζημιών, που προκάλεσε η θεομηνία του Φεβρουαρίου του 2018 στο λιμάνι του Αη – Γιάννη, στο τοιχίο των Αγίων Σαράντα και τον περασμένο χειμώνα στον πεζόδρομο στο Παπά Νερό. Οι διαγωνισμοί έχουν βγει, τα έργα όμως είναι αδύνατο να ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι, λόγω της μεγάλης τουριστικής κίνησης που υπάρχει στις τρεις παραλίες του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Οπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Αποστόλης Σουλδάτος για την αποκατάσταση του λιμανιού του Αη – Γιάννη έχει βγει διαγωνισμός ύψους 1,3 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνει και την αποκατάσταση του τοιχίου των Αγίων Σαράντα που έχει σπάσει.

Προς το παρόν ο Δήμος έχει φροντίσει να προχωρήσει σε πρόχειρες αποκαταστάσεις για το καλοκαίρι και από το φθινόπωρο να ξεκινήσουν τα οριστικά έργα. Ειδικά στο λιμάνι του Αη – Γιάννη η εργολαβία αφορά στο κλείσιμο των λακκουβών που έχουν ανοίξει, στη μεταφορά νέων βράχων, στην εκβάθυνση του λιμανιού, στην τσιμεντόστρωσή του, αλλά και στην αποκατάσταση του φάρου που έχει καταστραφεί.

Προς τα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν και τα έργα στον πεζόδρομο στο Παπά Νερό, όπου εξαιτίας της θαλασσοταραχής έχει σκαφτεί το υπόστρωμα με αποτέλεσμα να «σηκωθούν στον αέρα» πλακοστρώσεις και δίκτυα κοινής ωφέλειας. Η ζημιά που έχει γίνει είναι σε μήκος σχεδόν 23 μέτρων. Και εκεί έχουν γίνει πρόχειρες αποκαταστάσεις καθώς η σύμβαση με τον ανάδοχο δεν μπορούσε να υπογραφτεί μέσα στην προεκλογική περίοδο και να εγκατασταθούν τα συνεργεία.

«Πινελιές» για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών

Ο Δήμος πάντως φροντίζει με «πινελιές» για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών της δημοφιλούς περιοχής.

Μέσα στην εβδομάδα αποκαταστάθηκε η πρόσβαση από το λιμάνι του Αη – Γιάννη προς την παραλία Πλάκα, που ήταν σχεδόν απροσπέλαστη εξαιτίας των μεγάλων βράχων που είχαν καταρρεύσει.

Επιπλέον για την επίλυση του μεγάλου προβλήματος του πάρκινγκ, ο Δήμος έχει έρθει σε συμφωνία με ιδιοκτήτες οικοπέδων τα οποία καθαρίστηκαν και παραχωρούνται δωρεάν για στάθμευση. Πρόκειται για τρία οικόπεδα που είναι χωρητικότητας 100 αυτοκινήτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου