ΤΟΠΙΚΑ

Οδηγοί βρήκαν χώρο και μετέτρεψαν το πλατανόδασος του Αη -Γιάννη σε… πάρκινγκ

οδηγοί-βρήκαν-χώρο-και-μετέτρεψαν-το-π-462099

Πρόστιμο ανήμερα του Αγίου Πνεύματος επέβαλε το Δασαρχείο στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου για «κατάληψη δάσους»!

Σε… πάρκινγκ αυτοκινήτων μετέτρεψαν οδηγοί την απόληξη του πλατανόδασους στην παραλιακή του Αη – Γιάννη, όπου το προηγούμενο διάστημα είχαν γίνει εργασίες καθαρισμού, κοπής ξερών κλαδιών και ξερών δέντρων. Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, οπότε και η περιοχή βούλιαξε από κόσμο, κάποιοι βρήκαν χώρο και άφησαν τα αυτοκίνητά τους στη δασική έκταση και μετά από καταγγελία ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου βρέθηκε… υπόλογος. Ασκήθηκε μήνυση για «κατάληψη δάσους» και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο!

Για το πλατανόδασος τακτικοί επισκέπτες της περιοχής είχαν καταγγείλει «έγκλημα» προ δεκαημέρου με αφορμή κλάδεμα και κοπή ξερών πλατάνων. Οι αντιδράσεις τους ήταν θυελλώδεις παρ’ όλο που ο αντιδήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Αποστόλης Σουλδάτος εξήγησε ότι με άδεια του Δασαρχείου και παρουσία στελεχών του κόπηκαν τέσσερα ξερά πλατάνια και τρία που κρίθηκαν επικίνδυνα καθώς είχαν κλίση πάνω από 45 μοίρες και επιπλέον καθαρίστηκαν 4 πλατάνια από μεγάλα επικίνδυνα κλαδιά και έγινε καθαρισμός του χώρου.

Στη θέα των παρκαρισμένων οχημάτων, κάποιοι προχώρησαν σε καταγγελία και κλιμάκιο του Δασαρχείου προέβη σε αυτοψία ανήμερα του Αγίου Πνεύματος. Διαπίστωσε παρκαρισμένα οχήματα εντός της δασικής έκτασης και την… πλήρωσε ο Δήμος, σε βάρος του οποίου επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο για κατάληψη δάσους.

«Η έκταση είναι δασική και οφείλει το Δασαρχείο να φροντίζει για την προστασία της. Ο χώρος δεν ήταν περιφραγμένος και κάποιοι μπήκαν μέσα να παρκάρουν. Δεν είναι δική μας ευθύνη και αρμοδιότητα. Εμείς όταν θέλαμε να κάνουμε εργασίες καθαρισμού ζητήσαμε άδεια από το Δασαρχείο και παρουσία στελεχών του ολοκληρώσαμε τα έργα, ακριβώς επειδή η έκταση είναι δασική κι όχι δημοτική», αναφέρει ο κ. Σουλδάτος διαμαρτυρόμενος για την επιβολή κυρώσεων σε βάρος του Δήμου για ένα ζήτημα που δεν άπτεται της αρμοδιότητάς του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου