ΤΟΠΙΚΑ

Θεόδωρος Ζαμπέτογλου: «Eχουν γίνει άλματα σε μαιευτική – γυναικολογία»

θεόδωρος-ζαμπέτογλου-eχουν-γίνει-άλμ-462271

Ο Βολιώτης επιστήμονας, που δημιούργησε ένα σύγχρονο και πρότυπο γυναικολογικό κέντρο στην καρδιά της πόλης, μιλά σήμερα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

Η φήμη του Βολιώτη μαιευτήρα – γυναικολόγου Θεόδωρου Ζαμπέτογλου ξεπερνά τα σύνορα της χώρας. H επιστημονική του κατάρτιση, καθώς επίσης και σημαντικά επιτεύγματα που φέρουν την προσωπική του υπογραφή, έχουν δώσει άλλη ώθηση πλέον σε μαιευτική – γυναικολογία. Μετά από μία πολύ πετυχημένη διαδρομή «εκτός τειχών», ο Θεόδωρος Ζαμπέτογλου επιστρέφει τα πάτρια εδάφη. Ίδρυσε και είναι ο ιδιοκτήτης ενός από τα πιο σύγχρονα Γυναικολογικά Κέντρα στον Βόλο, το Femmine (28ης Οκτωβρίου 120 – 122 και Γκλαβάνη, 4ος όροφος τηλ.: 2421021210, κιν.: 6972868828), το οποίο ανοίγει τις πύλες του από την 1η Ιουλίου, με όλο το φάσμα των ιατρικών υπηρεσιών που αφορούν στις γυναίκες. Τα τμήματα που θα λειτουργούν είναι μαιευτική, προγεννητικός έλεγχος, υπογονιμότητα, IVF (εξωσωματική), ογκολογία, μαστός.

Στο σύγχρονο Κέντρο θα απασχοληθεί «η αφρόκρεμα» των πιο εξειδικευμένων γιατρών από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι ο καθένας στον τομέα του, ώστε να παρέχουν υπηρεσίες άριστης ποιότητας στις γυναίκες.

«Επέστρεψα στον τόπο μου και αποφάσισα να ιδρύσω μόνος μου και να λειτουργήσω ένα σύγχρονο γυναικολογικό κέντρο στον Βόλο, που γεννήθηκα και μεγάλωσα, διότι θέλω να βοηθήσω παρέχοντας τις υπηρεσίες μου στις γυναίκες», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Θεόδωρος Ζαμπέτογλου.

Εχοντας αποφοιτήσει με άριστα από την ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Νάπολης και αφού πήρε την ειδικότητα στη Μαιευτική – Γυναικολογία και εργάστηκε στα νοσοκομεία της Μυτιλήνης και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, ο Θεόδωρος Ζαμπέτογλου αποφάσισε να διευρύνει τους ορίζοντες του.

Ετσι επέλεξε να εκπαιδευτεί και να λάβει εξειδίκευση, σε θέματα υπογονιμότητας, στο διεθνές κέντρο υπογονιμότητας της Φλωρεντίας (Ιταλία) και αφού κατέκτησε τον τίτλο του εκπαιδευτή, συμμετέχει πλέον σε διεθνή και εθνικά εκπαιδευτικά σεμινάρια του ογκολογικού κέντρου της Φλωρεντίας ως εκπαιδευτής, με θέμα τη λαπαροσκόπηση, τη Ρομποτική Χειρουργική, την υστεροσκόπηση, την κολποσκόπηση και την υπογονιμότητα.

Οι σταθμοί ωστόσο που τον καταξίωσαν στον χώρο της μαιευτικής – γυναικολογίας ήταν τέσσερις. Το 2012 στο Παρίσι, ο Θεόδωρος Ζαμπέτογλου παρουσίασε για πρώτη φορά παγκοσμίως τη δυνατότητα ρομποτικής υστερεκτομής (αφαίρεση μήτρας) από μία μόνο οπή.

Το 2014 στις Βρυξέλλες ακολούθησε η παρουσίαση του δεύτερου επιτεύγματος που φέρει την υπογραφή του. Η δυνατότητα αφαίρεσης ευμεγέθους οπίσθιου τραχηλικού ινομυώματος (11 cm), σε γυναίκα 43 ετών, δίχως την ανάγκη αφαίρεσης της μήτρας.

Ενα χρόνο αργότερα, το 2015 στο παγκόσμιο συνέδριο λαπαροσκοπικής χειρουργικής στη Βουδαπέστη ο Βολιώτης γυναικολόγος παρουσίασε τη δυνατότητα αφαίρεσης ευμεγέθους (11cm) κυστικού μορφώματος ωοθήκης, με τη μέθοδο της μονής οπής, σε παχύσαρκη ασθενή.

Επίσης, μέσα στο 2018 στο παγκόσμιο συνέδριο λαπαροσκοπικής χειρουργικής στη Βιέννη παρουσίασε τα πολλαπλά πλεονεκτήματα της λαπαροσκοπικής χειρουργικής τεχνικής σε σχέση με τα ανοιχτά χειρουργεία (τομή στην κοιλιακή χώρα).

Πρόσφατα με απόλυτη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλίας, πρωτοποριακή επέμβαση αποκατάστασης γενετικής ανωμαλίας της μήτρας, σε νεαρή άτοκο γυναίκα.

«Συνδυάζοντας τη μέθοδο λαπαροσκοπικής χειρουργικής μονής οπής με υστεροσκόπηση στον ίδιο χρόνο, καταφέραμε την επιτυχή έκβαση της επέμβασης. To χειρουργείο διήρκησε δυόμιση ώρες και η ασθενής εξήλθε αυθημερόν από την κλινική.

Η αντιμετώπιση των σπάνιων αυτών περιπτώσεων, χρήζει εξειδικευμένων χειρουργικών τεχνικών και προηγμένου ιατρικού εξοπλισμού.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ασθενή και τους συνεργάτες μου (ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό) για την άψογη συνεργασία τους», θα πει μετά την πετυχημένη επέμβαση, έμπλεος ικανοποίησης ο Βολιώτης γιατρός.

Ο κ. Ζαμπέτογλου συνεργάζεται με τα μεγαλύτερα ιδιωτικά θεραπευτήρια της Θεσσαλίας, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. «Η συνεχής ενημέρωση σε καινούργιες χειρουργικές τεχνικές και θεραπείες πρέπει να αποτελεί καθήκον κάθε γιατρού για να μπορεί να προσφέρει υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες στους ασθενείς», πρόσθεσε ο ίδιος κλείνοντας τη συνομιλία του με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου