ΤΟΠΙΚΑ

Υπέβαλε αίτημα αναβολής για τη συζήτηση της άδειας στο Δικαστικό Συμβούλιο

υπέβαλε-αίτημα-αναβολής-για-τη-συζήτη-463534

Διακοπή ή αναβολή της συζήτησης του αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα για χορήγηση της τακτικής άδειάς του ζήτησε χθες η συνήγορος υπεράσπισης του 60χρονου πολυισοβίτη Ιωάννα Κούρτοβικ, η οποία παραστάθηκε στη συνεδρίαση του Δικαστικού Συμβουλίου Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Κούρτοβικ ζήτησε η επίμαχη συζήτηση να γίνει μετά την 1η Ιουλίου που θα τεθεί σε εφαρμογή ο νέος ποινικός κώδικας και θα εκλείπει το κώλυμα που επικαλείται η εδώ εισαγγελική πρόταση για την άσκηση δίωξης για στάση σε βαθμό κακουργήματος κατά του πολυισοβίτη κρατούμενου.

Με την αλλαγή του ποινικού κώδικα το αδίκημα της στάσης μετατρέπεται σε βαθμό πλημμελήματος από βαθμό κακουργήματος που είναι σήμερα και γι’ αυτό δεν θα επηρεάζει το θέμα των αδειών του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η συνήγορος υπεράσπισης επισήμανε ακόμη ότι η εν λόγω δίωξη αφορά αποκλειστικά σε μία δήλωση αλληλεγγύης σε συγκρατούμενο για τη μη μεταγωγή του που υπέγραψαν αποκλειστικά τέσσερις κρατούμενοι του Κορυδαλλού συμπεριλαμβανομένου και του Δημήτρη Κουφοντίνα. Ακόμη, τόνισε ότι η δήλωση συμπαράστασης αναρτήθηκε σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστιού χώρου μετά το πέρας της κινητοποίησης που είχε γίνει στις φυλακές.

Κάνοντας παράσταση στο Δικαστικό Συμβούλιο Βόλου η δικηγόρος αναφέρθηκε στα νομικά και ουσιαστικά θέματα που προκύπτουν για την υπόθεση και κυρίως σε σχέση με την απόφαση του Άρειου Πάγου.

Από το Δικαστικό Συμβούλιο Βόλου αναμένεται να εκδοθεί απόφαση για την αποδοχή ή όχι του αιτήματος αναβολής και ανάλογα με το αποτέλεσμα την υπό κρίση αίτηση για τη χορήγηση της τακτικής άδειας.

Επισημαίνεται ότι η εισαγγελική εισήγηση είναι αρνητική στο αίτημα της χορήγησης άδειας στον πολυισοβίτη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου