ΤΟΠΙΚΑ

Νέα αρχή για τα δύο αδέρφια που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης

νέα-αρχή-για-τα-δύο-αδέρφια-που-αντιμετ-463763

Ανοιξαν δουλειές για την αδερφή του 14χρονου, που θα τους βοηθήσουν να «σταθούν στα πόδια τους»

Μία νέα αρχή στη ζωή φαίνεται να ξεκινά για τα δύο αδέρφια από τον Βόλο, έναν 14χρονο μαθητή απόφοιτο Γυμνασίου και την 21χρονη αδερφή του, που αντιμετωπίζουν σοβαρότατο οικονομικό πρόβλημα αδυνατώντας να εξασφαλίσουν τα προς το ζην, ενώ ο μοναδικός τους προστάτης, η μητέρα τους, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο Βόλου.

Στην έκκληση του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτη Σαβελίδη προς τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής για προσφορά εργασίας στην 21χρονη, που αναγκάστηκε να αφήσει την εργασία της (ήταν εσώκλειστη σε σπίτι) για να μπορέσει να προσέχει τον αδερφό της επειδή η μητέρα τους είναι στο Νοσοκομείο, υπήρξαν και νέες προσφορές θέσεων. Μεγάλη εμπορική επιχείρηση της περιοχής ενδιαφέρεται να προσλάβει την 21χρονη και να καλύψει το κόστος των ενοικίων για το πρώτο χρονικό διάστημα και μέχρι τα δύο αδέρφια να ορθοποδήσουν οικονομικά.

Η 21χρονη ετοιμάζεται από την ερχόμενη εβδομάδα να πιάσει δουλειά για να μπορεί να εξασφαλίζει τα προς το ζην για την ίδια και τον αδερφό της, ο οποίος έχει όνειρο να πάει σε ΕΠΑΛ και να γίνει καπετάνιος για να μπορεί να βοηθήσει οικονομικά την αδερφή του που καλείται να σηκώσει το φορτίο της συντήρησης της οικογένειάς τους από μικρή ηλικία.

Στο μεταξύ η ανταπόκριση στο δράμα που βιώνουν τα δύο παιδιά μεγαλώνει από ολοένα και περισσότερους φορείς, όπως οι δικαστικοί υπάλληλοι, αλλά και μεμονωμένους πολίτες που προσφέρουν είτε είδη ρουχισμού και πρώτης ανάγκης, είτε τρόφιμα, είτε συνεισφέρουν οικονομικά για την αποπληρωμή του χρέους προς τη ΔΕΗ που ξεπερνά τις 3.000 ευρώ, με αποτέλεσμα την 1η Ιουνίου να τους κόψουν το ρεύμα.

Το ρεύμα έχει επανέλθει, ενώ τα δύο παιδιά έχουν πλέον στο πλευρό τους τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου και μέσω του «Εσταυρωμένου» την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος για την κάλυψη των καθημερινών τους αναγκών.

Για το θέμα των μαθητών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα διαβιωτικής δυσχέρειας, ο Σ. Σαβελίδης ετοιμάζεται να παρέμβει με ανοιχτή επιστολή του προς τους υποψηφίους βουλευτές του νομού, καλώντας τους όταν αναλάβουν καθήκοντα να δρομολογήσουν μέτρα στήριξης των παιδιών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες χωρίς τα ίδια να ευθύνονται.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου