ΤΟΠΙΚΑ

Καθυστέρηση στις πανελλαδικές στη Μαγνησία λόγω… πλοίου

καθυστέρηση-στις-πανελλαδικές-στη-μα-464223

Οι εξετάσεις στη Μαγνησία ξεκίνησαν με μισάωρη καθυστέρηση, σε αναμονή των υποψηφίων που ταξίδευαν από Σκόπελο

Με μισάωρη καθυστέρηση ξεκίνησε χθες στον Βόλο, στα δύο εξεταστικά κέντρα που λειτούργησαν για το ειδικό μάθημα των αγγλικών στο πλαίσιο των πανελλαδικών, η γραπτή εξέταση των υποψηφίων. Αιτία αποτέλεσε καθυστέρηση στο δρομολόγιο του πλοίου, που μετέφερε υποψηφίους από τη Σκόπελο προς τον Βόλο.

Η καθυστέρηση δεν οφειλόταν σε κάποιο μηχανικό πρόβλημα, αλλά στον αριθμό των επιβατών που επιβιβάζονταν και αποβιβάζονταν σε κάθε λιμάνι. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ενημέρωσε για τη μισάωρη καθυστέρηση τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, στελέχη της οποίας επικοινώνησαν με το υπουργείο Παιδείας, απ’ όπου έλαβαν έγκριση να ξεκινήσει η εξέταση των υποψηφίων λίγη ώρα αργότερα.

Οι υποψήφιοι που βρίσκονταν στα δύο εξεταστικά, στα 1ο και 3ο Γενικά Λύκεια Βόλου, περίμεναν υπομονετικά στις αίθουσες τους συνυποψηφίους τους που ζούσαν τη δική τους αγωνία εν πλω και μέχρι να πιάσει το καράβι λιμάνι στον Βόλο και να οδηγηθούν στα σχολεία.

Οι εξετάσεις εξελίχθηκαν ομαλά. Τα ειδικά μαθήματα συνεχίζονται σήμερα, Σάββατο 22 Ιουνίου στις 8:30π.μ. με Γερμανικά και στις 3:30μ.μ. με Ισπανικά. Υπενθυμίζεται ότι όλα τα ειδικά μαθήματα οι υποψήφιοι της Μαγνησίας θα δίνουν σε εξεταστικά κέντρα της Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται ως εξής:

Δευτέρα 24 Ιουνίου, 8:30π.μ. Ελεύθερο Σχέδιο

Τρίτη 25 Ιουνίου, 8:30π.μ., Γραμμικό Σχέδιο

Τετάρτη 26 Ιουνίου, 8:30π.μ. Γαλλικά

Πέμπτη 27 Ιουνίου, 8:30π.μ. Αρμονία

Παρασκευή 28 Ιουνίου, 6μ.μ. Ελεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων

Τρίτη 2 Ιουλίου, 8:30π.μ., Ιταλικά.

Από χθες μηχανογραφικά

Χθες το πρωί παρέλαβε η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας για την υποβολή των μηχανογραφικών από τους υποψηφίους που μόλις ολοκλήρωσαν τις πανελλαδικές.

Οι υποψήφιοι που μόλις… σήκωσαν κεφάλι από τα γραπτά έρχονται αντιμέτωποι με τον «γρίφο» των μηχανογραφικών καθώς πολλά ΤΕΙ έχουν απορροφηθεί από τα ΑΕΙ και έχουν αλλάξει τα προγράμματα σπουδών στα τμήματα όπως επίσης και τα επαγγελματικά δικαιώματα, για τα οποία δεν έχουν ακριβή πληροφόρηση.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να απευθύνονται στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το μηχανογραφικό και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).

Μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ, και σε ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί, όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) ώς και τη Δευτέρα 15 Ιουλίου. Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρίζεται στη βάση του Υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τους υποψηφίους δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας. Από το Υπουργείο Παιδείας προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Τα λύκεια θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι και την ολοκλήρωση της προθεσμίας υποβολής μηχανογραφικών προκειμένου να βοηθήσουν τους μαθητές που θα απευθυνθούν στα σχολεία τους για διευκρινίσεις ή βοήθεια στην συμπλήρωση και κατάθεση του δελτίου τους.

Ανακοίνωση Δ.Δ.Ε. για το τέλος των εξετάσεων

Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτης Σαβελίδης με αφορμή την ολοκλήρωση των εξετάσεων στο ειδικό μάθημα των Αγγλικών ως τελευταίο εξεταζόμενο μάθημα στην περιοχή, ενημερώνει ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2019 στη Μαγνησία διεξήχθησαν «απόλυτα ομαλά για τους υποψηφίους και περατώθηκαν επιτυγχάνοντας απολύτως τονν σκοπό για τον οποίο θεσμοθετήθηκαν από την Πολιτεία. Αντιμετωπίστηκε σημαντικός αριθμός τεχνικών κυρίως προβλημάτων, τα οποία επιλύθηκαν χωρίς να επηρεαστεί στο παραμικρό η διεξαγωγή των εξετάσεων. Χαρακτηριστικά προβλήματα ήταν η μετακίνηση προσωπικού των λυκειακών επιτροπών των εξετάσεων σε άλλη υπηρεσία, κάποιες περιπτώσεις έντονων αγχωτικών καταστάσεων σε υποψηφίους, διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος ακόμη και κλοπή μέρους του ειδικού εξοπλισμού αποκωδικοποίησης και ψηφιακής παραλαβής των θεμάτων (VBI). Τα προβλήματα επιλύθηκαν άμεσα χάρη στις μεθοδικές και αποτελεσματικές ενέργειες των λυκειακών επιτροπών εξετάσεων των εξεταστικών κέντρων και της Επιτροπής Εξετάσεων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι κάθε τεχνικό πρόβλημα επιλύθηκε πριν καν οι μαθητές εισέλθουν στο χώρο των εξεταστικών κέντρων.

Η εν λόγω άμεση επίλυση των προβλημάτων, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η απόλυτα ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων, οφείλεται στην έγκαιρη και πολύπλευρη προετοιμασία κάθε συμμετέχοντα στη διενέργειά τους, οφείλεται στον σχεδιασμό και στη λήψη προληπτικών δράσεων αντιμετώπισης δυσμενών καταστάσεων στις οποίες προέβη κάθε μία από τις 23 Εξεταστικές Επιτροπές της Μαγνησίας αλλά κυρίως οφείλεται στη χαρακτηριστική αίσθηση καθήκοντος και αγάπης προς τους μαθητές κάθε συμμετέχοντα εκπαιδευτικού.

Σημειώνουμε την άμεση ανταπόκριση του διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βασιλείου Καραΐσκου και των στελεχών της Αστυνομίας οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα σε δύο αλλεπάλληλα αιτήματα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την ασφαλή μεταφορά θεμάτων αν και τελικά δεν απαιτήθηκε η παρέμβασή τους. Επίσης σημειώνουμε την άμεση ανταπόκριση των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ παρ’ ότι τελικά, επίσης, δεν απαιτήθηκε η παρέμβασή τους.

Τέλος σχετικά με δημοσιεύματα τα οποία είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας και αναφέρονται σε «Γολγοθά» υποψήφιας σε εξεταστικό κέντρο των πανελλαδικών εξετάσεων ενημερώνουμε ότι το εν λόγω εξεταστικό κέντρο είναι το μόνο στο οποίο η ΔΔΕ Μαγνησίας δεν έχει ουδεμία αρμοδιότητα ή υπευθυνότητα.

Τελειώνοντας, συγχαίρουμε τους 1.844 μαθητές μας οι οποίοι μόχθησαν για την αναζήτηση και κτήση της νέας γνώσης πάνω από 12 χρόνια σχολικής ζωής και συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις, τους ευχόμαστε καλά αποτελέσματα και τους διαμηνύουμε ότι ήδη έχουν πετύχει πολλά και μόνο με τη συμμετοχή τους σε αυτό τον αγώνα γνώσης και παιδείας».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου